BITCOIN EXCHANGE RATINGS

07-02-2019

bitcoin exchange ratings

Het selecteren van een betrouwbare en veilig opgezette Bitcoin exchange is niet makkelijk voor de doorsnee gebruiker. Het is vaak een grote zorg en ook een probleem aangezien de vele veiligheidsincidenten en oplichtingspraktijken van de nog ongereguleerde crypto exchange industrie de verdere ontwikkeling en adoptie van crypto's in het algemeen belemmeren. Het is belangrijk dat er duidelijke wet-en regelgeving komt en dat crypto exchanges onafhankelijk worden beproefd door externe competente partijen. Deze kunnen vervolgens leiden tot goede Bitcoin en crypto exchange ratings en rankings.

We zullen hier een lijst van Bitcoin exchange met goede ratings bijhouden. De ratings zijn gebaseerd op het onderzoek van de CER, ICOrating en ons eigen onderzoek. De lijst met de rankings en ratings is niet doorslaggevend, een vermelding hier is een bewijs van vertrouwen en dat de exchange kan worden geëvalueerd. Niettemin, vergeet niet de vuistregel. Besparingen moeten worden gezet op een hardware wallet zoals de Trezor.

CRYPTO EXCHANGE RATINGS

Hier volgt een kleine selectie van Bitcoin en crypto exchanges die goede ratings hebben ontvangen van de CER en ICOrating.

  1. Binance (CER A rating & B+ ICOrating)
  2. LiteBit (Nog geen CER rating & A- ICOrating!)
  3. Bitmex (CER B rating & A- ICOrating )
  4. Houbi Pro (CER B rating & B- ICOrating)
  5. Kraken (CER B rating & A+ ICOrating )
  6. KuCoin (CER B rating & A- ICOrating )

De lijst is nog gebrekkig en niet compleet. We staan pas aan het begin. Mocht uw exchange er niet bijstaan, dan wil dat nog niet zeggen dat deze niet zou voldoen. Concreet voorbeeld: Coinmerce in Nederland onderwerpt zich zelf aan onafhankelijke audits. Verder is het veel veiliger om gebruik te maken van een Nederlandse gevestigde en bekende wisselkantoren die direct de bitcoins naar uw eigen Bitcoin wallet sturen. Goede voorbeelden zijn BTC Direct, Bitonic en Satos. Een ander voorbeeld is de gereguleerde DX exchange die op NASDAQ trading technologie is gebouwd en een officiële licentie heeft van Estland.

Het is zaak dat u elke exchange die u gebruikt kritisch onderzoekt. Daarom is het van belang om te weten waarop de ranking en ratings op zijn gebaseerd.

Wat is het belang van Bitcoin exchange ratings en rankings? Waar zijn ze op gebaseerd?

Als het gaat om de CER crypto exchange ratings. De CER is opgezet door Hacken. De CER & Hacken experts ondersteunen exchanges met het onafhankelijk beoordelen en certificeren van hun werkzaamheden. Ze beoordelen een exchange op onder andere de volgende punten:

  • Solvency certification — Bewijs van solvabiliteit. Crypto wallet eigendomsbewijzen met de balansen moeten beproefd worden om te bewijzen dat de exchange haar financiele verplichtingen kan nakomen.
  • Liquidity Certification — Bewijs van liquiditeit. De handelsvolumes moeten eerlijk tot stand worden gebracht zonder manipulatie of nep crypto trading activiteiten.
  • Cybersecurity Certification — Bewijs van veiligheid. Een Bitcoin exchange moet kunnen aantonen dat ze de beste praktijken implementeren voor het waarborgen van de veiligheid van het handelsplatform en haar gebruikers.
  • Het is verder belangrijk dat er kritisch wordt gekeken naar de koude opslag methodes, twee factor authentificatie (2FA) implementaties, meervoudige handtekeningen (MultiSig) procedures, mogelijke verzekeringen die zijn afgesloten, Multi-security layers implementaties, transparantie, AES Encryption, SSL-certificates, segregated accounts, verdere bescherming tegen MITM, POODLE, Heartbleed en clickjacking aanvallen.

De trend is gezet. De crypto exchange sector zal elk jaar professioneler worden waarbij slecht beheerde en onveilige exchanges het veld verlaten. Het zal vooral interessant zijn om te zien hoe de goed de exchange initiatieven van de spelers op Wall Street zullen zijn. Het is waarschijnlijk zo dat Bakkt en ErisX een nieuwe standaard zullen introduceren. Ze zullen in 2019 beginnen met het aanbieden van Bitcoin Futures.

Ten slotte, zal het interessant zijn om te zien hoe nieuwe technologieën exchanges kunnen helpen. Hier is vooral het Arwen Trading Protocol zeer belangrijk om te vermelden en te volgen. Wanneer exchanges dit protocol zullen ondersteunen kan er een extreem veilige cryptohandel worden verwezenlijkt voor in ieder geval Bitcoin, de Bitcoin altcoins (Litecoin, Vertcoin, Groestl, Navcoin, Viacoin etc.) en vorken (Bcash, Bgold, Bprivate etc.). Het ondersteunen van het Arwen protocol of een soortgelijke protocol zou in feite de ontwikkeling van een decentralized crypto exchange overbodig kunnen maken.

Voor een meer volledige lijst van Bitcoin exchanges:

Bronnen: