BGOLD - de correct naam voor Bitcoin Gold!

19-10-2017

Bitcoin Gold is een vork van de Bitcoin blockchain die is uitgevoerd geworden door een splintergroep binnen de Bitcoin gemeenschap zonder de benodigde consensus. Een vork of afsplitsing van de Bitcoin blockchain zonder consensus van de gemeenschap zal leiden tot het verwerpen van deze nieuwe blokketen vork als ongeldig. De afsplitsing zal leiden tot een nieuw blokketen project en alternatieve crypto-munteenheid. Deze Bitcoin vork zal op 25 oktober op blok 491 407 binnen de  Bitcoin blockchain worden uitgevoerd.

Waarom moeten we spreken over Bgold en niet over Bitcoin Gold?

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de Bitcoin merknaam, dan is dit een vorm van misleiding. Daarom is Bgold de correcte term voor Bitcoin Gold. Laten de redenen eens verder uitwerken:

  • Bgold is als een vork gebaseerd op de blokketen van Bitcoin, maar heeft na de splitsing nieuwe eigenschappen gekregen. De SHA-256 Proof-of-Work algoritme is ingewisseld voor een Equihash-PoW algoritme.
  • Er is geen interoperabiliteit tussen de Bitcoin blockchain en de nieuw gevorkte Bgold blockchain. Het Bitcoin netwerk heeft deze afgestoten.
  • Een blockchain definieert niet de coin. Het is maar een van de  componenten binnen een cryptocurrency! Bgold heeft misschien de blockchain van Bitcoin overgenomen, maar beschikt niet over het netwerk effect, de gebruikers nog de transacties. Het is een nieuwe leeg cryptocurrency project dat zich zal moet bewijzen.

Conclusie

Vandaar, het project wil graag in leven blijven en gebruikers aantrekken. Hiervoor wordt de Bitcoin naam gebruikt en daarom wordt ook Satoshi Nakamoto geciteerd. Dit is puur marketing. Bitcoin is wat de Bitcoin gemeenschap op basis van een overweldigende consensus beslist wat is is. Is er geen consensus, dan blijft Bitcoin werken zoals het is. Gefrustreerde gebruikers kunnen zich organiseren binnen splintergroepen en vervolgens de Bitcoin blockchain op eigen houtje gaan vorken, maar daarmee hebben ze nog niet het hele Bitcoin netwerk overgenomen. Ze hebben alleen de naam en het grootboek overgenomen en vervolgens de code aangepast en een eigen alternatieve cryptocurrency gemaakt. Deze met de Bitcoin naam bekronen is puur misleiding. Deze zelfde argumentatie geldt voor Bitcoin Cash = Bcash.

Voor meer informatie: