Nieuw! Bezoek Bitvavo! Bijzondere Nederlandse cryptobeurs met multicoin wallet ondersteuning voor o.a. Ripple en Ada!

BITCOIN FUTURES

bitcoin futuresBitcoin futures zijn termijncontracten en zijn verhandelbare contracten inzake de koop (long) of verkoop (short) van de onderliggende waarde van een Bitcoin index, waarbij de levering op termijn plaats zal vinden. Ze zijn verhandelbaar op de betere gespecialiseerde cryptocurrency derivatives trading platforms zoals BitMEX en Deribit. Hieronder worden de beginselen van Bitcoin future trading in een video van Deribit (Nederlands bedrijf) helder uitgelegd:

De beginselen van Bitcoin Futures:

De koper en verkoper gaan een verplichting aan. Futures zijn ontwikkeld geworden voor grondstoffen, maar zijn zeer populair om te verhandelen voor valuta’s en crypto’s zoals Bitcoin.

Het handelen in Bitcoin futures is ongedekt en kan worden gedaan met behoorlijke hefbomen, wel tot 1:100 bij BitMEX. Het is daarom niet vreemd dat er een borg moet worden gesteld (de marge).  Het handelen in Bitcoin futures erg riskant is. Toch, door een goede afstemming op de onderliggende waarde zijn futures echter ook defensief in te zetten. Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

Trouwens, Bitcoin Futures hebben de concurrentie van vele andere nieuwe termijncontracten voor andere populaire cryptovaluta: