BITCOIN FUTURES

07-10-2017

Bitcoin futures zijn termijncontracten en zijn verhandelbare contracten inzake de koop (long) of verkoop (short) van de onderliggende waarde van een Bitcoin index, waarbij de levering op termijn plaats zal vinden. Ze zijn verhandelbaar op de betere gespecialiseerde cryptocurrency derivatives trading platforms zoals BitMEXDeribit, FTX en ook Binance deze ontwikkeld. Hieronder worden de beginselen van Bitcoin future trading in een video van Deribit (Nederlands bedrijf) helder uitgelegd:

  • Handel Bitcoin Futures op een Nederlandse product: Deribit!

De beginselen van Bitcoin Futures:

De koper en verkoper gaan een verplichting aan. Futures zijn ontwikkeld geworden voor grondstoffen, maar zijn zeer populair om te verhandelen voor valuta's en crypto's zoals Bitcoin.

Het handelen in Bitcoin futures is ongedekt en kan worden gedaan met behoorlijke hefbomen, wel tot 1:100 bij BitMEX. Het is daarom niet vreemd dat er een borg moet worden gesteld (de marge).  Het handelen in Bitcoin futures erg riskant is. Toch, door een goede afstemming op de onderliggende waarde zijn futures echter ook defensief in te zetten. Voor meer informatie bezoek een van de volgende bitcoin futures trading platforms:

  • Deribit   - Taker 0.075% / maker 0.025% fees
  • Binance - Taker 0.0900% / maker 0.1000% fees
  • Bitmex  - Taker 0.075% / maker 0.025% fees
  • ByBit - Taker 0.075% / maker 0.025% fees
  • FTX  - Taker 0.070% / maker 0.020%

Bitcoin Futures van de CME Group en de CBOE

Bitcoin wordt meer en meer beschouwd als een nieuwe beleggingsklasse. Het kan grofweg worden geschaard onder crypto assets. Niettemin Bitcoin is veel meer dan een crypto asset. Het is als beleggingsklasse wezenlijk verschillend van de reguliere crypto assets. Het feit dat Bitcoin als zodanig wordt onderkend door Wall Street werd bevestigd door de lancering van gereguleerde Bitcoin Futures door de CBOE en de CME Group. Het probleem is dat deze alleen cash settled zijn en er geen bitcoins worden verhandeld tussen de verschillende partijen. De Bitcoin Futures van de Bakkt exchange zullen wel de bitcoins zelf kunnen verhandelen doordat ze over de benodigde (custodial) opslagcapaciteit beschikken. Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

Trouwens, Bitcoin Futures hebben de concurrentie van vele andere nieuwe termijncontracten voor andere populaire cryptovaluta: