Wat zijn DeFi Futures?

26-09-2020

De DeFi-markt is hot en biedt voor daghandelaren veel mogelijkheden. Vanwege het brede aanbod op deze chaotische decentrale markt van DeFi-tokens, zijn DeFi-futures ideale producten om kansen te grijpen. DeFi futures zijn termijncontracten waarbij het gaat om verhandelbare contracten inzake de koop (long) of verkoop (short) van de onderliggende waarde van een DeFi-token index, waarbij de levering op termijn plaats zal vinden.

Er zijn op dit moment bijna geen derivatenbeurzen die DeFi-futures aanbieden. De meeste beurzen bieden per DeFi-token een termijncontract aan. Echter, de FTX-Exchange  is uniek en innoveert met het aanbieden van verschillende termijncontracten voor de DeFi-sector.

  • Ten eerste is er een eeuwigdurende termijncontract voor de DeFi-markt. Dit is de DEFI-PERP, deze volgt de prijs van een mand met gedecentraliseerde financiële munten, met een gewogen gemiddelde van de prijzen van KNC, LEND, MKR, KAVA, ZRX, LRC, REN, REP, BNT, SNX en COMP. Uiteindelijk zul je via deze DeFi-future worden blootgesteld aan 11 verschillende munten met één termijncontract!
  • Ten tweede, FTX biedt ook verschillende Leveraged Tokens voor de DeFi-markt waar je direct een SHORT of LONG (maximaal 3X Leverage) positie kunt innemen zonder marge. Zo is er de 3X Short DeFi Index Token (DEFIBEAR) en de 3X Long DeFi Index Token (DEFIBULL).

De FTX-Exchange beschikt ook over een spot exchange waar heel veel DeFi-tokens kunnen worden verhandeld met Tether (USDT).

DeFi-termijncontracten verhandel je op de FTX-beurs