Nieuw! Bezoek Bitvavo! Bijzondere Nederlandse cryptobeurs met multicoin wallet ondersteuning voor o.a. Ripple en Ada!

BITCOIN EXCHANGES

bitcoin exchangePure Bitcoin exchanges zijn een zeldzaamheid. Elke Bitcoin exchange voegt steeds meer altcoins (zoals Litecoin, Ripple en Ethereum) toe en richt zich vaak op het ontwikkelen van een handelsomgeving. Hier zullen we kort bespreken over welke type Bitcoin exchanges er zijn en welke mogelijk het beste bij jouw wensen past. Even in het kort:

  1. beste bitcoin exchangeWil je snel Bitcoins snel en veilig bitcoins kopen en je beschikt niet over een Bitcoin wallet? Bezoek dan de Nederlandse handelsbeurs Bitvavo. Bitvavo beschikt over een Bitcoin exchange en wallet ondersteuning.
  2. Beschik je al over een Bitcoin wallet of wil je de bitcoins direct ontvangen op je een Bitcoin wallet? Open je Bitcoin wallet of maak een Bitcoin wallet aan en ga vervolgens naar een goede Nederlands wisselkantoor: BTCdirect.
  3. binance bitcoin exchangeWil je echt actief handelen op een professionele marktplaats van kopers en verkopers met een mooie handelsomgeving? Bekijk dan eens de dienst van Binance of Kraken. Een slim alternatief is de instant crypto exchange van Changelly. Bij Changelly moet je wel over de betreffende portemonnees beschikken en in feite al over Bitcoin, anders kun je hier alleen met een betaalkaart Bitcoins kopen!

Er zijn grofweg drie verschillende type centraal geleide Bitcoin exchanges:

In de eerste plaats, zijn er Bitcoin exchanges die als een marktplaats werken voor kopers en verkopers van Bitcoin. Op deze marktplaats zal de exchange zelf vaak als de marktmaker optreden en orders invullen. Ze zullen actief deelnemen aan de crypto-handel om de liquiditeit te vergroten en daardoor de marges ook te verbeteren. Je zult op deze type Bitcoin exchange een rekening moeten openen. Je zult ook een KYC-procedure moeten ondergaan en je identiteit dubbel en dwars moeten bewijzen. Besef trouwens dat deze Bitcoin rekening niet onder jouw beheer staat. Een Bitcoin exchange is in deze zin het beste te vergelijken met een bank, een Bitcoin bank & beurs en makelaar waar in dit geval kopers, verkopers en de beurs zelf optreden in de Bitcoin en crypto handel. Bitcoin exchanges met een goede reputatie zijn BinanceKraken, Bitfinex, Bitstamp, HitBTC, Coinmate, CEX etc. Gespecialiseerde pure Bitcoin handelsomgevingen voor Bitcoin derivaten zijn er ook, waaronder een de Nederlandse Deribit en de beroemde BitMEX.

beste bitcoin exchangesVoor de meeste gebruikers zijn deze type Bitcoin exchanges met handelsomgevingen te technisch en te omslachtig. Het is namelijk zo dat deze Bitcoin exchanges vaak zijn ingericht als handelsomgevingen waar je kunt handelen op verschillende cryptocurrency markten en zelfs hefbomen kunt inzetten! Bitcoin exchanges worden meer ingericht als hard core trading platforms.

beste bitcoin exchangeIn de tweede plaats, zijn er andere type Bitcoin exchanges: de eenvoudig te gebruiken Bitcoin wisselkantoren. In Nederland zijn er verschillende ontwikkeld en beschikbaar. Hier is er geen sprake van een open marktplaats, maar je kunt bij zo’n Bitcoin wisselkantoor onmiddellijk met iDEAL betalen en de aangekochte bitcoins meteen op je portemonnee ontvangen. Heel gemakkelijk, veel sneller en bovendien veel veiliger als je beschikt over een goede Bitcoin wallet! Natuurlijk, je kunt hier niet voor de koopjes op een marktplaats gaan zoeken en je zult vaak een kleine kostenvergoeding voor de snelle dienstverlening moeten betalen. Toch, het valt allemaal flink mee, zeker als je bedenkt hoeveel tijd en zorgen je jezelf bespaart om op een vertrouwde Nederlandse Bitcoin dienstverlener even snel euro’s kunt omzetten naar Bitcoins op je Bitcoin wallet.

In de derde plaats, zijn er Bitcoin exchanges die zich meer ontwikkelen als nieuwe cryptobanken in wording. Het zijn volwaardige betalingsplatforms en  financiële dienstverleners. Ze voorzien in Bitcoin debit cards en zelfs IBAN bankrekeningnummers. Goede voorbeelden zijn Spectrocoin en Wirex.

De beste Nederlandse Bitcoin wisselkantoren:

Bitcoin exchanges en betalingsplatforms in het buitenland:

Andere gemakkelijk te gebruiken varianten in het buitenland zijn de volgende Bitcoin en crypto exchanges:

Globaal opererende hardcore Bitcoin trading platforms:

Globaal opererende hardcore Bitcoin derivatives exchanges:

Op zoek naar een decentrale Bitcoin exchange?

Er zijn nog de decentraal geleide innovatieve Bitcoin exchanges onder ontwikkeling! Dit betekent dat sommige nog niet geheel een kant-en-klaar product hebben, terwijl andere zeer kleine volumes op het platform hebben. Een decentrale Bitcoin exchange is niet direct iets voor een beginner, maar zeker interessant om te testen. De ontwikkelingen gaan snel!

Over de veiligheid van een Bitcoin exchange:

bitcoin exchange securityTen slotte, vergeet niet de verschillende Bitcoin exchanges goed met elkaar te vergelijken als het gaat om de veiligheidsmaatregelen. Het beleid moet goed in elkaar steken en je zult moet letten op termen zoals Termen waar je op moet letten: Cold Storage Vaults, Two Factor Authentification, Multi-Signatures, Insurance, Multi-security layers, transparent, AES Encryption, SSL-certificates, segregated accounts, independent security audits. Vandaar dat we over het algemeen Nederlandse Bitcoin exchanges aanbevelen. Nederland is een uitstekend ICT-land met vele goede ontwikkelaars. De gevestigde Nederlandse Bitcoin exchanges zoals BTCdirect hebben een uitstekende reputatie, terwijl de nieuwe opkomers zoals Coinmerce op eigen houtje een onafhankelijke security audit ondergaat. Bitvavo heeft een aparte stichting opgezet om de klanten tegoeden af te scheiden van het bedrijf. Dat is verantwoordelijkheid nemen voor de klant. Bovendien, mocht er iets misgaan, je kunt een Nederlandse Bitcoin exchange altijd voor een Nederlandse rechter dagen voor nalatigheid.

Bovendien, het is onverstandig om een vermogen in crypto’s en Bitcoin op een exchange te laten staan. Wanneer je een passieve belegger bent en niet handelt, moet je de aangekochte bitcoins van de exchange halen en naar een beveiligde, hardware Bitcoin wallet sturen. De Trezor is een aanrader. Deze kun je gemakkelijk bij Cryptomaan bestellen. Cryptomaan helpt je ook met het opzetten van de wallet. De backup van de wallet, de wallet seed, zet je vast op de CryptoTag. Op deze manier beschik je over een uitstekende Bitcoin security.

Wat is een alternatief voor een Bitcoin exchange?

bitcoin beurs Wanneer dit allemaal te veel werk is en te technisch is, zou je ook naar een Nederlandse Bitcoin beleggingsfonds kunnen stappen. Deze kan dienen als een crypto vermogensbeheerder.

Dit is niet een onverstandige zet wanneer je meteen met veel geld wilt instappen in Bitcoin en crypto’s, maar geen tijd hebt om je te verdiepen in de verschillende Bitcoin exchanges, de verschillende crypto projecten en niet zelf de controle wenst te hebben over jouw crypto vermogen. Iets om over na te denken voor vooral de oudere belegger die al het werk uit handen wilt geven. In dat geval is het beter om met kleine bedragen op een Bitcoin exchange van keuze te handelen om zo ervaring en kennis op te doen, alvorens er duizenden euro’s op worden gestort. Het is belangrijk om te beseffen dat Bitcoin een leerervaring is waar iedereen op eigen tempo aan kan deelnemen. Voor sommigen is een Bitcoin Investment Fund een betere eerste stap om te zetten dan om meteen alles op een Bitcoin exchange te zetten.

Gerelateerde artikels: