Nieuw! Bezoek Bitvavo! Bijzondere Nederlandse cryptobeurs met multicoin wallet ondersteuning voor o.a. Ripple en Ada!

BITCOIN EXCHANGES

bitcoin exchangePure Bitcoin exchanges zijn een zeldzaamheid. Elke Bitcoin exchange voegt steeds meer altcoins (zoals Litecoin, Ripple en Ethereum) toe en richt zich vaak op het ontwikkelen van een handelsomgeving. Hier zullen we kort bespreken over welke type Bitcoin exchanges er zijn en welke mogelijk het beste bij jouw wensen past. Even in het kort: wil je snel Bitcoins snel en veilig op je Bitcoin wallet hebben? Maak een Bitcoin wallet aan en ga dan naar een Nederlands wisselkantoor zoals SatosBitRush of Bitvavo. Wil je echt handelen op een professionele marktplaats van kopers en verkopers met een mooie handelsomgeving? Bekijk dan eens de dienst van Binance of Kraken. Een slim alternatief is de instant crypto exchange van Changelly, maar je zult ook hier over de betreffende portemonnees moeten beschikken en in feite al over Bitcoin, anders kun je hier alleen met een betaalkaart Bitcoins kopen!

Er zijn grofweg twee verschillende type centraal geleide Bitcoin exchanges:

In de eerste plaats, zijn er Bitcoin exchanges die als een marktplaats werken voor kopers en verkopers van Bitcoin. Op deze marktplaats zal de exchange zelf vaak als de marktmaker optreden en orders invullen. Ze zullen actief deelnemen aan de crypto-handel om de liquiditeit te vergroten en daardoor de marges ook te verbeteren. Je zult op deze type Bitcoin exchange een rekening moeten openen. Je zult ook een KYC-procedure moeten ondergaan en je identiteit dubbel en dwars moeten bewijzen. Besef trouwens dat deze Bitcoin rekening niet onder jouw beheer staat. Een Bitcoin exchange is in deze zin het beste te vergelijken met een bank, een Bitcoin bank & beurs en makelaar waar in dit geval kopers, verkopers en de beurs zelf optreden in de Bitcoin en crypto handel. Bitcoin exchanges met een goede reputatie zijn Kraken, Bitfinex, Bitstamp, HitBTC, Coinmate, CEX etc. Gespecialiseerde pure Bitcoin handelsomgevingen voor Bitcoin derivaten zijn er ook, waaronder een de Nederlandse Deribit en de beroemde BitMEX.

beste bitcoin exchangesVoor de meeste gebruikers zijn deze type Bitcoin exchanges met handelsomgevingen te technisch en te omslachtig. Het is namelijk zo dat deze Bitcoin exchanges vaak zijn ingericht als handelsomgevingen waar je kunt handelen op verschillende cryptocurrency markten en zelfs hefbomen kunt inzetten! Bitcoin exchanges worden meer ingericht als Bitcoin trading platforms.

beste bitcoin exchangeIn de tweede plaats, zijn er gelukkig andere type Bitcoin exchanges: de eenvoudige Bitcoin wisselkantoren. In Nederland zijn er verschillende ontwikkeld en beschikbaar. Hier is er geen sprake van een open marktplaats, maar je kunt bij zo’n Bitcoin wisselkantoor onmiddellijk met iDEAL betalen en de aangekochte bitcoins meteen op je portemonnee ontvangen. Heel gemakkelijk, veel sneller en bovendien veel veiliger als je beschikt over een goede Bitcoin wallet! Natuurlijk, je kunt hier niet voor de koopjes op een marktplaats gaan zoeken en je zult vaak een kleine kostenvergoeding voor de snelle dienstverlening moeten betalen. Toch, het valt allemaal flink mee, zeker als je bedenkt hoeveel tijd en zorgen je jezelf bespaart om op een vertrouwde Nederlandse Bitcoin dienstverlener even snel euro’s kunt omzetten naar Bitcoins op je Bitcoin wallet.

De beste Nederlandse Bitcoin wisselkantoren zijn de volgende:

Andere gemakkelijk te gebruiken varianten in het buitenland zijn de volgende Bitcoin en crypto exchanges:

Ten slotte, er zijn nog de decentraal geleide innovatieve Bitcoin exchanges onder ontwikkeling! Nog niet iets voor een beginner, maar zeker interessant om te testen!

Gerelateerde artikels: