Bitcoin trading - handelen in bitcoins!

22-02-2017

Bitcoin trading - de verschillende mogelijkheden voor de belegger:

Handelen in bitcoins is makkelijker dan je denkt. Het online verhandelen van bitcoins kun je tegenwoordig op verschillende manieren doen. De Bitcoin termijncontracten zoals futures, opties en cfd's zijn populair, maar ook eenvoudige spot trading op Bitcoin exchanges zelf.  Al deze manieren kun je met elkaar combineren of afzonderlijk testen om te zien welke bitcoin trading style bij jouw het beste past!

  • In algemene termen gaat het bij bitcoin trading om het goedkoop kopen van bitcoins om deze weer later duurder te verkopen op een beurs. Het gaat om het speculeren met wisselkoersen in de vorm van valutaparen, meestal BTC of XBT en de Amerikaanse Dollar of de Euro (XBT/USD of XBT/EUR). Dit kun je gemakkelijk doen op goede bitcoin exchanges zoals Binance.
  • Verschillende traditionele FOREX makelaars bieden ook deze vorm van speculeren aan in de vorm van de traditionele binaire opties en contract for differences. Deze instrumenten maken het voor een belegger mogelijk om makkelijk met de wisselkoers van Bitcoin te speculeren zonder zelf bitcoins op een bitcoinbeurs te kopen. Je hoeft je dan ook niet druk te maken om het beveiligen van een Bitcoin wallet. Bij bijvoorbeeld eToroPlus500 en 24Option kun je eenvoudig handelen met Bitcoin CFD's. Inderdaad, je kun hier het gemakkelijkste handelen met Bitcoin en andere crypto's. Je kunt bij beide makelaars ook hefbomen inzetten. Een hefboom maakt het voor een Bitcoin belegger mogelijk om een grotere positie in te nemen dan het kapitaal op de rekening toelaat. De belegger hoeft niet te wachten en kan snel een hefboom van 3 of meer toe passen waardoor de belegger meteen zijn positie kan vermenigvuldigen. De belegger kan zo snel 3 x of 10 x maal zo hard winnen of verliezen. Voor meer informatie: eToro.

bitcoin trading strategie De meeste bitcoinbeurzen maken het ook mogelijk om hefbomen in te zetten. Deze vorm van handelen met bitcoins heet Bitcoin Margin Trading. De margin is de borg die de Bitcoin exchange als zekerheid vraagt van de belegger in het geval dat de trade niet goed uitpakt. Kraken is uitstekend uitgerust om niet alleen bitcoins voordelig te kopen en te verkopen met een hefboom. Het inzetten van hefbomen is zeer risicovol en het is niet onverstandig om in dat geval de CryptoTrader in te zetten voor het automatisch beheren van je trades bij Kraken.

  • Voor gevorderde Bitcoin beleggers zijn er Bitcoin termijncontracten en ruilcontracten beschikbaar bij gespecialiseerde makelaars in Bitcoin derivativesBitmex is een bekende makelaar met een goed opgezette cryptocurrency derivatives trading platform.  Let wel even op, het is een Bitcoin trading platform voor derivaten en beschikt daarom niet over een beurs voor het wisselen van euro’s naar bitcoins. Je zult eerst Bitcoins moeten kopen en vervolgens storten op je Bitmex rekening. Vervolgens kun je hier heerlijk handelen in Bitcoin futures met hefbomen. Het is daarom ook dat we een combinatie van diensten aanbevelen voor de meest veeleisende Bitcoin daytrader:
  • Kraken & CryptoTrader & Bitmex!

Zodoende beschik je over genoeg gereedschappen en mogelijkheden om op hoog niveau een complete bitcoin trading strategie op te stellen. bitcoin derivates trading bitmex

Een alternatief voor Bitmex is Cryptofacilities. Het beschikt over een compleet handelsplatform voor het handelen in Bitcoin termijncontracten. Hieronder kun je een screenshot zien van de handelsomgeving van Cryptofacilities:

bitcoin trading in termijncontracten (futures)

Er zijn ook andere instrumenten onder ontwikkeling waaronder Bitcoin Exchange Traded Funds en Bitcoin opties. Als je op zoek bent naar handelen in Bitcoin options, dan is het Nederlandse bedrijf Deribit een aanrader! Deribit heeft een mooi Bitcoin trading platform voor BTC options en futures termijncontracten. Hieronder kun je een screenshot zien van een gedeelte van de handelsomgeving van Deribit:

bitcoin trading btc optionsKlik hier en bezoek Deribit!

deribit bitcoin derivatives trading

Ten slotte is er nog een passieve optie die je op een reguliere beurs kunt verkrijgen via een makelaar zoals Binck: Bitcoin ETN's.

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van dit artikel over Bitcoin trading.

Voor meer informatie: