De beste Bitcoin wallet? Selectie op basis van strenge eisen!

13-02-2017

Wat is de beste Bitcoin wallet?

Een Bitcoin wallet bestaat uit publieke sleutels (de Bitcoin addressen) en één privésleutel voor het beheren van de toegekende bitcoins. Goede Bitcoin wallets zorgen ervoor dat de privésleutel zo veel mogelijk is beschermd tegen diefstal. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het internet zit vol met hackers en malware gevaren. Malware in de vorm van spyware, rootkits of keyloggers wordt vaak niet gedetecteerd door anti-spyware software en reguliere malware scanners. Thuis moet u ook rekening houden met een mogelijke inbraak.

beste bitcoin walletEr zijn gevaren genoeg voor de Bitcoin belegger. Dit betekent dat we de strengste eisen moeten stellen aan de beste Bitcoin wallet. Voor de ongeduldige lezer beginnen we met de conclusie: we hebben maar een paar hardware Bitcoin wallets gevonden die voldoet aan alle strenge eisen voor het optimaal beveiligen van bitcoins. Dit zijn de Ledger Nano S, de Trezor en vooral ook de Digital Bitbox. Dit is een Zwitsers kwaliteitsproduct zonder compromissen. Voor meer informatie: Digital Bitbox. Hier volgen de belangrijkste eisen waaraan de beste Bitcoin wallet aan moet voldoen:

  • In de eerste plaats, de beste Bitcoin wallet bewaart de privésleutel off-line en lekt geen informatie over de privésleutel tijdens het tekenen van een transactie. In de praktijk kunnen dit alleen maar Bitcoin hardware wallets doen. Goede Bitcoin hardware wallets bewaren de privésleutel op een chip en tekenen de transacties versleuteld op deze chip waarbij geen informatie over de privésleutel kan worden gelekt of gestolen door malware. De Digital Bitbox voldoet aan deze eis.
  • In de tweede plaats, we kunnen nog een stapje verder gaan. De beste Bitcoin hardware wallet is niet alleen hacker en malware proof, maar ook diefstal proof! De meeste Bitcoin wallets (zowel hardware of software wallets) worden voorzien van een backup wallet seed. Dit is een reeks van willekeurige woorden waarmee een Bitcoin wallet kan worden hersteld. Een dief die uw huis binnen komt, kan met deze backup alsnog de privésleutel kunnen bemachtigen en de bitcoins stelen. Dit betekent concreet dat de extra reservekopie van de Bitcoin wallet met de privésleutel extra beschermd moet zijn bijvoorbeeld een specifiek wachtwoord. Hierdoor kan zelfs een dief die thuis de hardware wallet reservekopie steelt, niet de privésleutel stelen via een wallet herstelprocedure. De Digital Bitbox versleuteld de reservekopie met het originele wachtwoord. Zonder het originele wachtwoord is een reservekopie niks waard en kan de wallet niet worden hersteld.
  • In de derde plaats, we kunnen nog een stapje verder gaan. Bij een geweldadige overval en inbraak kan een crimineel u dwingen om de Bitcoin wallet te openen en de bitcoins naar zijn eigen wallet te sturen. Dit betekent concreet dat de beste Bitcoin hardware wallet moet beschikken over een geheime of nep wallets voor het foppen van de crimineel en deze op een dwaalspoor te leiden. De beste hardware wallet kan worden uitgerust met een geheime wallet en nep wallets om het vermogen in bitcoins geheim te houden. De Digital Bitbox beschikt over deze eigenschappen.
  • In de vierde plaats, de hardware wallet moet bescherming bieden tegen andere vormen van datadiefstal zoals een side-channel attack vector. Concreet kan dit verwezenlijkt worden door de implementatie van de secp256k1 cryptografische bibliotheek. De Digital Bitbox maakt gebruik van secp256k1.
  • In de vijfde plaats, de chip van de hardware wallet zelf moet ook extra beschermd zijn voor het vermijden dat de een high-tech dief via de gestolen hardware wallet's interne chip de privésleutel kan achterhalen. Concreet betekent dit dat de chip moet zijn uitgerust met extra beveiligingsmaatregelen die op dit moment via ATAES132-chip kunnen worden verwezenlijkt. Het detecteert temperatuur, voltage, frequentie en licht manipulaties en een actieve schild over het electronische circuit en vooral ook internet geheugen encryptie! Inderdaad, we vereisen van de beste Bitcoin hardware wallet dat de interne hardware potdicht is. Dit is het geval met de Digital Bitbox.
  • Ten slotte, ondanks de extreme veiligheidsmaatregelen moet de beste Bitcoin wallet zeer gebruiksvriendelijk zijn voor zelfs een beginner en zeer gemakkelijk de Bitcoin gebruiker in staat stellen om een Bitcoin wallet te herstellen! Dit is bij de meeste Bitcoin wallets een zeer omslachtige procedure. Dit is niet het geval met de Digital Bitbox. Het is super gemakkelijk om Bitcoin wallets te herstellen via een ingebouwde micro-SD kaart.

Conclusie over de beste Bitcoin wallet:

We hebben veel onderzoek gedaan naar verschillende Bitcoin wallets. We zijn consequent uitgegaan van de meest extreme gevallen en op basis daarvan eisen gesteld. De Digital Bitbox is de beste bitcoin wallet voor zowel de geavanceerde als de beginnende bitcoin gebruiker. Bovendien is deze hardware Bitcoin wallet niet duur. Voor een goede concurrent en alternatief moet u al snel op $ 100,- rekenen. De Digital Bitbox kost u $ 50,-  Voor meer informatie over alle eigenschappen over deze Zwitserse Bitcoin wallet raad ik u aan om de website te bezoeken: Digital Bitbox!

Zijn er goede bitcoin wallet alternatieven?