BITMEX

06-10-2017

BitMEX is een klassieke cryptocurrency trading platform voor de professionele spot-  en futures trading met grote hefbomen.

Sinds 2014 wordt de handelsomgeving beheerd en ontwikkeld door HDR Global Trading. Dit Bitcoin handelsbedrijf is opgezet geworden door Arthur Hayes, Samuel Reed & Ben Delo. Arthur Hayes is de oprichter en directeur van BitMEX. Hij is zelf gek van Bitcoin trading en heeft een eigen weekelijkse nieuwsbrief ‘Crypto Trader Digest’ die je op de blog van BitMEX kunt vinden. Arthur is sinds 2013 zeer actief in de Bitcoin gemeenschap en heeft boeiende en originele gezichtspunten over de ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin trading en cryptogeld in het algemeen. Het geeft ook aan dat BitMEX wordt ontwikkeld met mensen die passie hebben voor hun werk en zaak. Hieronder kun je een demonstratie video met Arthur zien waar hij het BitMEX handelsplatform uitlegt:

Over het algemeen kunnen we constateren dat BitMEX behoort tot de beste crypto trading platforms waar je krachtige hefbomen tot 1:100 kunt inzetten. Hoewel een BitMEX handelsrekening alleen met Bitcoin kan worden gefinancierd; is  trading natuurlijk niet gelimiteerd tot Bitcoin. Je kunt hier financiële termijncontracten voor een aantal belangrijke cryptovaluta verhandelen.

 • Bitcoin – Spot + Futures
 • Bitcoin/Yen – Futures
 • Binary – Futures
 • Dash – Futures
 • Ethereum – ETH Futures
 • Ethereum Classic – Futures
 • Litecoin – Futures
 • Qtum – Futures
 • Monero – Futures
 • Ripple – XRP- futures
 • Tezos – Futures
 • Zcash – Futures

Let op de crypto trading liquiditeit van de meeste andere crypto markten is nog niet zo ver ontwikkeld. Het zijn vooral de Bitcoin spot en future trading activiteiten die de boventoon voeren. Bitcoin is nog steeds de meest populaire crypto om te traden. Dit natuurlijk vanwege de marktkapitalisatie. Concreet voorbeeld, bij BitMEX kun je op Ethereum alleen een hefboom tot 1:50 inzetten. Litecoin is trouwens ook populair aangezien je daar ook flinke hefbomen kunt inzetten tot 1:33.

Is BitMEX betrouwbaar en veilig?

Een van de sterke punten van BitMEX is juist veiligheid. Er hebben nooit incidenten plaatsgevonden. Elke Bitcoin opname wordt bovendien handmatig verwerkt! Bovendien is de gehele handelsomgeving geprogrammeerd in kdb+ dat behoort tot de standaard programma's voor vele grootbanken die high-frequency trading applicaties ontwikkelen. De BitMEX trading engine is uitermate snel in het afwikkelen van opdrachten en verwerken van orders. Het werkt veel betrouwbaarder en sneller dan bijvoorbeeld bekendere trading platforms zoals Poloniex en Bittrex.

BitMEX is een beter alternatief voor de CFD brokers met hun enorme spreads op de Bitcoin. Toch, er kleven ook nadelen aan BitMEX als het gaat om het hanteren van hefbomen. BitMEX werkt met een liquidation price, soort van automatische stoploss, en wanneer deze liquidation price doorbroken wordt, dan wordt er een maintenance margin van een 0,5% gehanteerd. Wanneer je dit gebeurd met een hefboom van 100, dan wordt deze extra onderhoudsprijs 0,5% * 100, oftewel je verliest dan gewoon 50% extra! Dit geeft nogmaals eens aan hoe gevaarlijk het is met het handelen met hefbomen! Dit is een groot nadeel met betrekking tot BitMEX aangezien vele speculanten behoorlijke hefbomen inzetten en daardoor flinke verliezen kunnen oplopen! Wanneer je gaat handelen met BitMEX moet je met dit risico rekening houden. BitMEX heeft een ingebouwde rekenmachine om dit allemaal uit te rekenen. Leer om deze goed te gebruiken, bekijk vooral de Profit/Loss tab van de BitMEX calculator tool. Oefen met deze gereedschappen op de gratis oefenhandelsrekening van BitMEX. Het is van uiterst belang dat je alle handelsgereedschappen goed begrijpt en even hebt getest in de oefen account voordat je veel geld gaat inzetten op een short of long positie met een grote hefboom! Zonder kennis en oefening, kun je al het ingezette kapitaal verliezen!

Conclusie over BitMEX:

Ben je op zoek naar flinke Bitcoin hefbomen tot wel 1:100 en een professionele handelsomgeving? Wil je graag speculeren met Bitcoin futures of wil je eens een termijncontract voor Ripple afsluiten? Beschik je over geld dat je kunt veroorloven om te verliezen? Dan zul je met de handelsomgeving van BitMEX dik tevreden zijn. Leer eerst over hoe je het beste de handelsomgeving kunt gebruiken en bestudeer de ingebouwde calculator en bereken van te voren de Profit/Loss risico's. Oefen eerst voordat je echt aan de slag gaat en verifieer je calculaties met de klantenondersteuning indien je twijfelt. BitMEX behoort gewoon tot de beste crypto trading platforms voor de meest veeleisende belegger, maar het veronderstelt wel kennis, vaardigheid en oefening. Hier is ten slotte een screenshot te zien van de handelsomgeving van BitMEX:

Voor meer informatie:

Is er een goed alternatief?

Ja, in Nederland is er Deribit voor cryptocurrency termijncontracten en vooral ook Bitcoin opties! Voor meer informatie: