BITCOIN ETN

07-10-2017

Wat is een Bitcoin ETN?

Bitcoin ETN's zijn in het vizier van de meer professionele beleggers en bieden de wereld van High Finance om meer te leren over het beleggen in Bitcoin met behulp van een indexfonds.

bitcoin etn

Inderdaad, een Bitcoin ETN is een variant van een indexfonds en staat voor Exchange Traded Note. Concreet wil dit zeggen dat het wordt afgerekend als een aandeel en dat het staat genoteerd op de beurs. De doelstelling van een Bitcoin ETN is om het rendement van de Bitcoin markt te repliceren door een mandje van Bitcoin prijzen te volgen op de meeste liquide en gevestigde Bitcoin exchanges. Er wordt op basis daarvan een index en tracker gemaakt die de zelfde risico's en rendementen repliceert. Het moge duidelijk zijn dat de belegger hier niet direct in Bitcoins belegt. Het gaat over Notes en er zijn geen onderliggende activa. Het is een passief financieel instrument dat werkt als een schuldeffect waarbij de uitgever op de vervaldatum een indexrendement zal moeten betalen, onder aftrek van de kosten die de uitgever heeft moeten maken. Lees de voorwaarden bij de betreffende makelaar en fondsenhuis!

Waar kan ik in een Bitcoin ETN beleggen?

Voor de Nederlanders is vooral LYNX en de Binck Bank uitermate geschikt om de ETN van het fondsenhuis XBT Provider op te zoeken in Nasdaq beurs te Stockholm onder BITCOIN TRACKER XBT.

Is een Bitcoin ETN te saai en te passief voor je?