Hoe kan ik beleggen in Bitcoin?

26-02-2017

Beleggen in bitcoins via financiële contracten zoals CFD's en futures worden meer en meer populair. Toch moet iedereen die geld wilt beleggen in bitcoins even stilstaan waarom een Bitcoin belegging überhaupt interessant is.

Hier volgen een aantal redenen waarom beleggen in bitcoin niet gelijkstaat met het beleggen in digitale lucht. Ik zal ook eerst een onderscheid tussen Bitcoin het technologisch netwerk en bitcoin(s) als de digitale rekeneenheid en de cryptovaluta dat wordt gebruikt binnen het netwerk.

 • Bitcoin is een nieuwe internet technologie voor het uitwisselen van waarde. Bitcoins werken fantastisch als een vorm van digitaal contant geld.
 • Bitcoin werkt als een peer-to-peer decentraal netwerk zonder tussenkomst van derde partijen. Bitcoin is geen bedrijf. Het is als het internet een nieuwe democratische, ongecensureerde technologie. Het wordt daarom ook wel het internet van het geld genoemd.
 • Bitcoins zijn de onvervreemdbare digitale rekeneenheden waarover je volledig de eigenaar bent. In de vorm van geld zijn ze programmeerbaar. Het is programmeerbaar cryptogeld in jouw eigendom.
 • Bitcoins worden niet als schuld door een bank uitgegeven. Bitcoins kunnen niet worden gecontroleerd of worden gemaakt door banken. Bitcoins en het Bitcoin netwerk liggen buiten het bereik en de controle van banken. Bitcoin kan niet worden gecensureerd.
 • Bitcoin heeft een ingebouwde schaarste (maximaal 21 miljoen bitcoins in omloop) en is ontwikkeld op basis van de beginselen van vrij gezond contant geld. Digitaal fiat geld op een bankrekening is ingesloten in centraal geleid financieel systeem dat werkt op basis van schuldcreatie (geldverruimingsprogramma’s) voor het bewerkstelligen van een gecontroleerde inflatie.
 • Bitcoin werkt altijd 24 uur per dag voor het verrichten van betalingen waar dan ook in de wereld voor minimale transactiekosten. Hoelang en hoeveel kost het om Chinese Yuan over te boeken van een Nederlandse bankrekening naar een bankrekening van een partner in Shanghai?
 • Bitcoin heeft bijna alles al overleeft. De ontwikkeling valt niet te stoppen ook het verbannen van Bitcoin beurzen in grote lokale markten zoals China heeft de prijs niet omlaag kunnen drukken in 2017. Japan heeft Bitcoin omarmd als een wettig betaalmiddel en zal daar meer en meer gebruikt gaan worden als een alternatief betalingsmiddel en beleggingsoptie.
 • Bitcoin wordt meer en meer erkend als een nieuw digitaal roerend goed en alternatief beleggingsinstrument voor institutionele beleggers. Het grote geld staat aan de zijlijn te wachten en volgen met spanning hoe de CFTC in de V.S. financiële instrumenten in de vorm van derivaten voor Bitcoin zullen gaan reguleren. LedgerX is hier een belangrijke speler in het samenvloeien van High Finance met Crypto Finance via derivaten. Bitcoin derivaten zoals futures en options zijn al beschikbaar op gespecialiseerde Bitcoin handelsomgevingen voor de professionele belegger. Twee goede makelaars zijn BitMEX en Deribit.
 • Nieuwe infrastructuur wordt gebouwd die voldoet aan de vereisten van de institutionele beleggers. Bitcoin als beleggingsklasse zal door belangrijke Wall Street initiatieven zoals de lancering van Bakkt toegankelijk worden voor de institutionele belegger.
 • Er zijn ook andere Bitcoin financiële instrumenten die gebruikt kunnen worden om te beleggen in Bitcoins zonder over deze zelf te beschikken. Dit zijn de Bitcoin ETN's en Bitcoin CFD's.
 • Doordat het programmeerbaar is, kan Bitcoin gebruikt worden voor een ongekende hoeveelheid van nieuwe disruptieve toepassingen, vooral als het gaat voor remittance doeleinden en het opnemen van de zogenaamde unbanked, die mensen in vooral de Derde Wereld die geen bankrekening hebben, maar wel over een smartphone en internetverbinding beschikken!
 • Het Bitcoin netwerk is van iedereen. Niemand is de baas over Bitcoin. Het is volledig decentraal, onkraakbaar en niet te censureren door derde partijen. Het is een bijzonder technologisch en sociaal experiment dat wordt gedragen door honderden vrijwilligers en vele verschillende Bitcoin ondernemingen die werken aan de infrastructuur en de dienstverlening van dit netwerk.

Deze redenen zijn voldoende om aan te geven waarom het beleggen in bitcoin een slim idee is. Door de verdere geldontwaarding van fiat valuta's in eerst de arme landen en vervolgens de rijkere landen, zal Bitcoin meer en meer worden ontdekt en gebruikt worden voor kapitaalvlucht en vermogensbescherming. Institutionele beleggers willen ook in Bitcoin kunnen beleggen en zullen dit uiteindelijk kunnen doen met behulp van derivaten waarbij Bitcoin als onderpand zal worden gebruikt. Door de ingebouwde schaarste zal de Bitcoin koers zich in een wilde vaart omhoog bewegen. Zorg er wel voor dat uw bitcoins beveiligd zijn en niet kunnen worden gestolen door kwaadaardige programma's, hackers en dieven. Voor meer informatie:

Hoe kan ik het beste beleggen in Bitcoins?

Dit kunt u doen door het toepassen van een slimme Bitcoin trading strategie. Voor meer informatie:

Welke andere factoren maken van Bitcoin een zeer attractieve belegging?

Hieronder een aantal relevante video's over het beleggen in Bitcoin en de aanverwante koers verwachtingen: