Handelen in Bitcoin

15-07-2018

Waarom is het handelen in Bitcoin interessant?

handelen in bitcoinDeze vraag is nu interessant om te stellen wanneer vele beleggers en handelaren er een beetje treurig bij zitten. De euforie is weg, de beren lijken het steeds te winnen over de stieren, waarom zou ik handelen in Bitcoin? Laten we dit bespreken aan de hand van 10 feiten in het licht van de afgelopen koerscorrectie.

1. Begin en leer tijdens een berenmarkt profiteer tijdens een stierenmarkt!

handelen in bitcoinsVele beleggers en speculanten zijn na de enorme Bitcoin koers correctie in vooral de maanden van januari en februari de markt uitgestapt. Bitcoin was in het najaar van 2017 in euforische stierenmarkt terecht gekomen waarbij er op een wilde volatiele manier uiteindelijk een koers van meer dan twintig duizend dollars werd bereikt op 17 December 2017. Sindsdien is alles bergafwaarts gegaan en heerst er in de zomer van 2018 een beren stemming. De Bitcoin koers beweegt zich in een band van 6 en 7 duizend dollar. Niemand lijkt er meer zin in te hebben. Dat is een prima tijd om te beginnen zodat je klaar bent voor de volgende stieren markt!

2. De Bitcoin koers is volatiel - er zijn altijd kansen!

De Bitcoin koers is nog behoorlijk volatiel. Een volatiele kapitaalmarkt biedt altijd kansen om rendementen te behalen. Zeker je zult de juiste Bitcoin trading strategie moeten passen. Op basis van een technische analyse kun je tijdens een berenmarkt proberen tijdens prijs rallies met een mooie winst te verkopen. Wanneer het marktsentiment omslaat en de stieren de overhand hebben, dan kun je een buy the dip strategy toepassen. Kansen genoeg!

3. De lange termijn trend is gezet!

Een ervaren handelaar kijkt natuurlijk ook naar de historische prijsontwikkeling van het jaar 2017 en 2018 met een grafiek daarin van de de 200- daags voortschrijdend gemiddelde Bitcoin koers. Op deze manier wordt de correctie in een lange termijn context gezet. Bijvoorbeeld op 17 januari van het afgelopen jaar 2017 stak de Bitcoin koers net iets boven de 900 dollars uit. Op 17 juli stak de Bitcoin koers ook mooi boven de 2200 dollars uit en op 17 oktober was de Bitcoin koers 5800 dollars. Een belegger die in deze tijd Bitcoin had gekocht als een lange termijn, heeft in Amerikaanse dollars nog steeds winst geboekt. De 200- daags voortschrijdend gemiddelde Bitcoin koers ziet er ook prima uit en geeft in feite aan dat we te maken hebben gehad met een behoorlijke koerscorrectie.

4. Financiële instrumenten voor de Bitcoin worden ontwikkeld!

Het is belangrijk om vast te stellen wat een bijdragende factor was voor het behalen van het ongelofelijk Bitcoin koers record. Bitcoin bereikte de top toen de Bitcoin Futures van de CME Group werden gelanceerd. De lancering van deze termijncontracten voor de Bitcoin gaf vele speculanten en beleggers de hoop dat beleggers op Wall Street zouden instappen. Dit zou betekenen dat nog meer kapitaal de in feite kleine Bitcoin kapitaalmarkt zou binnenstromen. Niettemin, de termijncontracten werden alleen in Amerikaanse dollars afgehandeld en betrof niet voorwaarden voor de aankoop en verkoop van de bitcoins zelf. De belangstelling voor de bitcoin futures was dan ook niet zo groot. De verwachtingen waren veel te hoog gespannen en het geheel liep met een sisser af waardoor de Bitcoin koers begon te kelderen.

Waarom zou Wall Street instappen tijdens een oververhitte Bitcoin bull markt? Bovendien zijn de Bitcoin futures van de CME en nu ook de CBOE niet de echte favoriete handelsinstrument van het grootkapitaal. Zeker wanneer er geen Bitcoin als onderpand of garantie wordt veilig gesteld. Institutionele beleggers zitten vast aan allerlei regels en willen het liefst beginnen met een Bitcoin ETF’s, of even naar de Bitcoin trading desk afdeling lopen van hun favoriete investerinsbank. Ze kloppen ook best aan bij professionele en gereguleerde handelsbeurzen die voorzien zijn van professionele custodial services voor het veilig volgens de regels opslaan van de Bitcoin.

5. De Bitcoin dienstverleners en handelsbeurzen zijn professioneler en beter geworden!

Deze zaken waren nog helemaal niet op orde. De Bitcoin exchanges kraakten in hun voegen en hadden een grondig gebrek aan personeel om alle vragen te kunnen beantwoorden. Een ding is zeker Wall Street is wakker geworden en wil proberen op een goed prijspunt instappen wanneer alles op zijn plaats is om op een gereguleerde manier Bitcoin te verhandelen. Alles wordt op dit moment ontwikkeld om dit nu mogelijk te maken. De Winklevoss broers, BitGo en Coinbase hebben nu al gereguleerde oplossingen klaar. De vraag was er en is er nog steeds.

6. Grote institutionele beleggers willen meedoen met de Bitcoin handel

Vele grote klanten, beleggingsfondsen en andere institutionele beleggers van onder meer Goldman Sachs beschouwen Bitcoin als een nieuw beleggingsproduct en een mogelijk alternatief voor goud. Goldman Sachs heeft de handel in Bitcoin goedgekeurd en heeft een Bitcoin trading desk geopend. De investeringsbanken zien in dat ze veel geld kunnen verdienen door het aanbieden van een goede Bitcoin dienstverlening.

7. De investeringsbanken moeten meedoen.

Inderdaad, de Wall Street investeringsbanken willen (moeten) ondanks alle bombarie gewoon meedoen met de Bitcoin handel. Inderdaad, ze zien met lede ogen aan hoeveel geld ze mislopen. Binance, een grote crypto exchange die nog geen jaar oud is, heeft in het tweede kwartaal van 2018 meer winst geboekt dan de Deutsch Bank. In 2018 hebben verschillende investeringsbanken aangegeven een trading desk te openen voor de Bitcoin.

8. De reguliere aandelenbeurzen willen meedoen!

Deze cijfers spreken voor zich en reguliere aandelenbeurzen zoals de NASDAQ hebben nu ook plannen om een eigen crypto exchange te openen. De Zwitserse SIX groep en de uitvoerder van de Zwitserse aandelenbeurs zal in het midden van 2019 een gereguleerde professionele crypto exchange lanceren in Zwitserland. Wanneer je deze ontwikkeling en de eerder voorafgaande punten (5-8)bekijkt, dan kunnen we eigenlijk constateren dat de professionele Bitcoin handel nog niet eens begonnen is! We staan pas aan het begin van de ontwikkeling van een nieuwe kapitaal/valutamarkt.

9. De crypto en blockchain wetgeving gaat op vele verschillende jurisdicties vooruit.

Zwitserland, Gibraltar, Bermuda, Singapore, Hong Kong en vooral nu ook Malta werken hard aan goede wetgeving om gereguleerde Bitcoin en crypto bedrijven op te zetten. Vooral Malta loopt nu vooruit. Het parlement heeft in 2018 hier drie wetsvoorstellen goedgekeurd waardoor Malta een hot spot zal worden voor het opzetten van gereguleerde handelsbeurzen, blockchain bedrijven en token sales.

10. De crypto bedrijven kopen banken en fintech diensten op!

Inderdaad, via token sales hebben vele verschillende crypto bedrijven banken opgekocht of aandelen van banken opgekocht om zo een vriendelijker bank klimaat te scheppen waardoor Bitcoin en andere cryptovaluta beter zal worden geïntegreerd in de traditionele bankensector. Palladium is een gereguleerde Maltese crypto exchange onder ontwikkeling die via opbrengst van een token sale aandelen gaat kopen bij banken en financiële instellingen in Europa. De Litecoin Foundation heeft recentelijk 9,9 % aandeel gekregen van de Duitse WEG bank! Het is onvermijdelijk dat de banken uiteindelijk vriendelijker gaan worden voor crypto dienstverleningen hetgeen adoptie weer verder zal versterken.

Wil je beginnen met het ontdekken van de wereld van Bitcoin?

Lees dan hier verder:

waarom handelen in bitcoin

Dit artikel is gebaseerd op vele verschillende de artikels over Bitcoin die je kunt vinden op de bestebank.org.

Disclaimer: Dit artikel over de top 10 redenen om te handelen in Bitcoin, is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. Het is geen beleggingsadvies. Bitcoin is een volatiel beleggingsproduct. Je kapitaal loopt risico. Vergaar eerst kennis over Bitcoin voordat je een beslissing neemt om te handelen in Bitcoin.