MONERO FUTURES (XMR)

01-03-2018

monero futures xmrAls we spreken over XMR of Monero futures, dan hebben wet het over termijncontracten. Dit zijn verhandelbare contracten inzake de koop (long) of verkoop (short) van de onderliggende waarde van de Monero koers index van een of meerdere cryptobeurzen, waarbij de levering op een bepaalde termijn plaats zal vinden. XMR is de interne anonieme cryptomunt van het Monero netwerk en blockchain. Het handelen in Monero termijncontracten bieden beleggers en daytraders nieuwe mogelijkheden om meer rendement te behalen zonder over de onderliggende XMR te beschikken. Ze zijn verhandelbaar op gespecialiseerde cryptocurrency derivatives trading platforms. De beste handelsomgeving op dit moment is BitMEX.

De koper en verkoper gaan een verplichting aan. Futures zijn ontwikkeld geworden voor grondstoffen, maar zijn zeer populair om te verhandelen voor valuta’s en crypto’s zoals de XMR van Monero. Het handelen in Monero futures is ongedekt en kan worden gedaan met behoorlijke hefbomen, wel tot 1:10 bij BitMEX. Het is daarom niet vreemd dat er een borg moet worden gesteld (de marge). Concreet voorbeeld, je kunt bij BitMEX voor een waarde van 10 Bitcoin XMR futures kopen waarbij je alleen maar 0.5 Bitcoin in borg op de handelsrekening nodig hebt.

Het handelen in Monero futures is erg riskant. Toch, door een goede afstemming op de onderliggende waarde zijn futures echter ook defensief in te zetten. Voor meer informatie: