SATOS

02-01-2019

Satos is een Nederlandse Bitcoin broker die al sinds 2013 actief is. Het bedrijf is door een drietal vrienden opgericht en opereert vanuit Lelystad.

De dienstverlening van Satos werkt als volgt:

  • De klant maakt gratis een online rekening aan bij Satos.
  • De klant zal de Satos rekening verder moeten verifiëren om te kunnen inkopen en verkopen. Het is mogelijk om bij Satos voordelig flink in te kopen en te verkopen (€10.000, €50.000 en €100.000).
  • De klant kan met iDEAL onmiddellijk bitcoins kopen en direct laten sturen naar het gewenste Bitcoin adres van de Bitcoin wallet van de klant. Een aankoop zal meestal binnen 15 minuten verzonden worden. Wanneer je Bitcoin verkoopt bij SATOS staat dit (uiterlijk) de volgende werkdag op je rekening bijgeschreven.
  • Voor het afwikkelen van de koop/verkoop opdracht kan de klant vertrouwen op een prima ondersteuning van de Satos klantenondersteuning. Klanten kunnen 13 uur per dag (inclusief weekenden) de klantenondersteuning bereiken via telefonisch-, mail- en chatcontact. SATOS gaat al een tijd mee en werkt voortdurend aan de verbetering naar haar dienstverlening. Dit is ook terug te zien in de reviews op de Satos Trustpilot profiel. Veel van deze zijn zeer positief waarbij 75 % van de recensies de klantenondersteuning als uitmuntend beoordeeld .

Wat zijn de kosten die SATOS in rekening brengt?

SATOS probeert de goedkoopste aanbieder te zijn in Nederland. Satos rekent mede daardoor ook geen vaste percentage. De commissiekosten afhankelijk zijn van de crypto exchange die wordt gebruikt op basis waarvan Satos goedkoop kan inkopen. Satos hanteert doorgaans een zeer scherpe prijs die tussen de 0.5 en 1.3% voordelig kan uitkomen in vergelijking met de concurrentie. Het is verder ook afhankelijk van de gekozen cryptovaluta. Satos biedt naast Bitcoin ook Litecoin, Ripple, Ethereum, Zcash en Bitcoin Cash aan. Satos hanteert bij elke aankoop en verkoop een eigen koers, waar alle kosten in verwerkt zijn. Dit doen zij om er zeker van te zijn dan men weet wat de klanten zullen betalen op het moment van het invullen van het formulier, zo komen hierna geen extra kosten meer. Voor meer informatie:

Welke alternatieven zijn er voor Satos?

Satos concurreert qua werkwijze met BTCdirect. Met de prijzen concurreert Satos met Coinmerce en Bitvavo. Wil je goedkoop Bitcoin kopen? Voor meer informatie, leer meer over de verschillende type handelsbeurzen die je kunt ontdekken voor de inkoop/verkoop van cryptovaluta: