VERTCOIN

14-12-2017

De kracht van VERTCOIN!

vertcoin VTCVertcoin (VTC) is een klassieke Bitcoin altcoin met een goede visie en een actief team van ontwikkelaars. De Vert gemeenschap staat ook niet stil en hebben zelfs al een project gelanceerd voor het verwezenlijken van een Vertcoin exchange: Vertbase. Mocht de gemeenschap hier in slagen zal het de Vertcoin economie en marktkapitalisatie zeer veel goeds doen!

Wat maakt Vertcoin uniek? - Zal ik beleggen in Vertcoin?

Vertcoin is ontwikkeld om machtscentralisatie in de handen van VTC delvers tegen te werken. De doelstelling is dat iedereen met een computer in staat moet zijn om VTC te delven. Op deze manier zorg je voor de meest optimale veiligheid en een echt decentraal p2p betalingsnetwerk op basis van een bewijs van arbeid (PoW). Inderdaad, deze visie was in beginsel ook opgesteld voor het Bitcoin netwerk, maar het hashing PoW algoritme van Bitcoin heeft noodzakelijkerwijs geleid voor de ontwikkeling van een heuse Bitcoin mining industrie. Deze ontwikkeling kentekent een tendens van machtscentralisatie waarbij de delvers een bovengeschikte rol spelen en individuele gebruikers meer en meer moeite hebben met het opzetten van een full node.  Er is dan geen sprake meer van een echt gelijkwaardig peer-to-peer netwerk.

De Vertcoin ontwikkelaars hebben daarom een specifieke algoritme ontwikkeld, de adaptive-nfactor-scrypt algoritme die het onmogelijk maakt dat de hashing rekenkracht gecentraliseerd kan worden in de handen van een specifieke groep van delvers. Iedereen zal ten alle tijden VTC kunnen delven, een full-node kunnen draaien en daarmee een volwaardige gebruiker van het netwerk zijn. Vertcoin is daarom een echt decentraal p2p betalingsnetwerk. Er wordt nu ook gewerkt aan een 1-click miner software programma waardoor elke gebruiker zonder enige technische kunde gewoon Vertcoins kan delven op zijn computer.

Vertcoin is technisch gezien op gelijke voet met Litecoin. Er wordt sinds 2014 actief gewerkt aan de technische ontwikkeling van het Vertcoin netwerk. Vertcoin beschikt al over dezelfde segregated witness update als Bitcoin en Litecoin. Er zal worden gewerkt aan de implementatie van het Lightning Netwerk. Bovendien, is er in samenwerking met Charlie Lee (Litecoin) Litecoin Atomic Swaps getest. Het is mogelijk om atomic swaps uit te voeren van Bitcoin naar Litecoin en van Litecoin naar Vertcoin! Vertcoin behoort hierdoor tot een van de beste cryptovaluta's op de markt en vanuit het oogpunt van decentralisatie is de Vertcoin superieur ten opzichte van Litecoin en Bitcoin.

Een ander belangrijk kenmerk dat Vertcoin tot een superieure cryptomunt maakt is het feit dat deze kan worden gebruikt met het TOR-netwerk met behulp van een speciale TOR-versie van de Electrum wallet. Deze maakt alleen een verbinding met het TOR netwerk en alleen verborgen TOR diensten. Niet slecht! Vertcoin zal meer en meer privacy features krijgen met o.a. de implementatie van stealth-adressen, waardoor Vertcoin ook als een privacy coin kan worden gebruikt.

Natuurlijk, Vertcoin is ook snel en heeft een beperkte geldhoeveelheid:

  • Algorithm: Lyra2RE(v2)
  • Generation: 84 million
  • Block time: 2.5 minutes
  • Block Rewards: 50 coins per block
  • Subsidy halves every 840,000 blocks (~4 years)
  • Difficulty Re-Target Time: Retargets every block (Kimoto’s Gravity Well)
  • Premine: Zero

Conclusie over de Vertcoin

Vertcoin behoort tot de lijst van superieure Bitcoin altcoins en is op bepaalde punten veel beter dan Bitcoin zelf en ook Litecoin. In feite kan Vertcoin als een betere Litecoin versie worden beschouwd. Het beleggen in Vertcoin is geen domme zet en kan inderdaad aan een cryptocurrency portfolio worden toegevoegd.

Waar kan ik Vertcoin kopen?

Het makkelijkste en het beste is om Vertcoin VTC te kopen in Nederland met iDEAL bij Litebit. Litebit is een prima cryptocurrency exchange die ook beschikt over een Vertcoin wallet.  Deze kun je eerst gebruiken voordat je de Vertcoins verder veilig verstuurd naar je hardware wallet, de Ledger Nano S. De Ledger Nano S is een uitstekende hardware wallet die Vertcoin ondersteunt. Natuurlijk is het ook aan te raden om de Vertcoin Core Wallet te installeren en natuurlijk zelf de Vertcoins te delven!

Voor meer informatie: