GROESTLCOIN

27-12-2017

Wat is Groestlcoin? Waarom zou ik Groesltcoin kopen?

grs groetslcoinGroestlcoin mag dan een vreselijke naam zijn, maar wat een ontwikkeling dit cryptocurrency project al achter de rug heeft! Ik zou willen beweren dat deze cryptovaluta daadwerkelijk Litecoin zou kunnen bedreigen.

Wat we niet mogen vergeten is dat elke cryptovaluta uiteindelijk een software project is. Alles is afhankelijk hoe actief het ontwikkelingsteam is en welke kwaliteitsproducten dit team levert. Groestlcoin scoort uitstekend als het gaat om de ontwikkeling van het project en het netwerk. Waar uit blijkt dit? Laten we even de wapenfeiten van deze cryptovaluta op een rijtje zetten!

De technische wapenfeiten van de Groestlcoin!

Er wordt steenhard gewerkt aan de gebruiksvriendelijkheid van deze cryptovaluta door o.a. het aanbieden van vele verschillende portemonnees. Voor iedereen is er wel een portemonnee te vinden!

Een zeer mooie, uitstekende en gebruiksvriendelijke wallet voor de smartphone is de Samourai wallet. Deze smartphone wallet is eigenlijk ingericht voor het verbeteren van vooral de financiële privacy van Bitcoin gebruikers. De software  behoort tot de beste Bitcoin wallet voor een smartphone. Het team van Groestlcoin heeft als enige altcoin het voor elkaar gekregen om de Samourai wallet compatible te maken met de Groetsl blokketen. Hierdoor krijgt deze cryptovaluta een extra laag van privacy door dat deze wallet kan worden gekoppeld aan het TOR-netwerk en AES-256 wallet encryptie ondersteund! Dit is geen kattenpis!

Naast de eerder genoemde Samourai wallet, zijn er vele verschillende Groetsl wallets beschikbaar. Het ontwikkelingsteam heeft het voor elkaar gekregen om de complexe, maar super veilige Armory en Multibit HD wallets van Bitcoin in te richten voor Groetsl. Er zijn 10 deskop wallets beschikbaar. Bovendien zijn er 11 Android wallets, 10 Blackberry wallets en 2 iOS wallets beschikbaar. Als dat nog niet genoeg is Groestl ook compatibel met Msigna, Sentinel en er zijn verschillende portemonnees die ook NFC tags als encryptie sleutels ondersteunen. De core wallet wordt actief onderhouden. Dit is ook een reeks van zeer indrukwekkende wapenfeiten!

Hier zijn we nog niet aan het einde gekomen. Laten we eens kijken wat er nog meer op het programma staat en wat er al is bereikt door het ontwikkelingsteam van Groestl:

  • De ontwikkeling van het netwerk gaat goed vooruit. In 2018 zal er o.a. gewerkt worden aan Offchain en Onchain Atomic Swaps, Lightning Netwerk ondersteunende GRS wallets, BECH32 adressen, Ledger en Trezor integraties en samenwerkingen met meerdere cryptocurrency exchanges. Door deze technologische stappen loopt Groestlcoin voorop op als het gaat om het aanbieden van onmiddellijke betalingen, veiligheids- en schaalbaarheidsoplossingen.
  • Groestlcoin is niet alleen een high-tech privacy coin, het is ook nog eens snel en super goedkoop in gebruik. Elke minuut wordt er een nieuwe transactieblok toegevoegd door de Groestlcoin miners. Dankzij de nieuwe toegepaste Bitcoin technologie op het netwerk zullen transacties bijna onmiddellijk plaatsvinden en bijna gratis plaatsvinden. De miner fee voor het verzenden van 10,000 GRS zal 0.000045 GRS (= € 0.000021) bedragen.
  • Deze onderschatte privacy coin is ook nog eens makkelijk in gebruik en de gemeenschap helpt nieuwe gebruikers om snel aan de slag te gaan door onder andere de creatie van demonstratie video’s zoals hieronder:
  • Bijzonder is dat de Groestlcoin ontwikkelaars gaan werken met een RSK-integratie waardoor er slimme contracten en decentrale applicaties kunnen worden geprogrammeerd met behulp van zijketens. Een andere gerelateerde methode voor het verwezenlijken van slimme contracten is de M.A.S.T. implementatie.
  • De GroestlCoin gemeenschap wil de miners niet rijk maken en de centralisatie van miners tegen gaan door Asic-chip resistent  te zijn. Dit is mogelijk gemaakt dankzij het special ontworpen Groestl512 mining algoritme. Elke computer kan nu met een een eenvoudige videokaart GRS delven en de Bitcoin Mining Industrie kan geen voordeel behalen wanneer GRS wil delven. Dit maakt het Groestl netwerk zeer decentraal en de distributie van de nieuwe GRS eerlijker en gelijkmatiger over alle actieve deelnemers in het netwerk. De GRS is ook veel goedkoper te delven aangezien het veel minder elektriciteit kost.
  • Groestlcoin maakt het ook mogelijk dat je betalingen kunt versturen met behulp van een SMS op een eenvoudige mobiele telefoon!
  • De Groestlcoin  beschikt over een blockchain explorer en een apart ingerichte test-netwerk. Niet veel altcoins beschikken over een eigen test-netwerk en een eigen blockchain explorer. Het geeft aan dat deze cryptomunt echt op eigen benen staat.

Waar kan ik Groetslcoin kopen?

Er zijn verschillende internationale exchanges waar je de Groetslcoin kunt verkrijgen. Voor Nederlanders is het het makkelijkste om bij Litebit een rekening aan te maken. Bij Litebit kun je makkelijk met iDEAL betalen en direct de aangekochte muntjes laten storten naar je eigen Litebit Groetsl wallet. Vervolgens kun je zelf bepalen welke portemonnees je gaat installeren en gebruiken voor het veilig bewaren en makkelijk gebruiken van je Groestlcoins.

Gerelateerde artikels: