VIACOIN

01-12-2017

Waarom is Viacoin een bijzonder cryptomuntje?

viacoin kopenViacoin gaat al een tijdje onder de radar door. Het is een bijzonder goed open source crypto-currency project. Sinds 2014 wordt er al gesleuteld aan deze cryptocurrency. Ze zitten niet stil en Viacoin heeft een goede ontwikkelingsgeschiedenis.

Viacoin lijkt net zoals Litecoin veel op de originele Bitcoin. Ze zitten dicht aan de broncode en volgen de technologische vooruitgang van Bitcoin. Hierdoor is het relatief makkelijk om Bitcoin technologie over te nemen en te testen op het Viacoin netwerk. Viacoin beschikt over de Segregated Witness update. Dit maakt het mogelijk dat Viacoin samen met Bitcoin en Litecoin Atomic Swaps kan uitvoeren en in feite werken aan een multi-currency Lightning Netwerk.

Daar blijft het niet bij M.A.S.T. zal ook worden uitgevoerd en kan er verder met zijketens uitgebreide smart contract platforms worden toegevoegd met behulp van RSK. Viacoin zal inderdaad een gelijkwaardige functionaliteit kunnen bieden zoals Ethereum dit nu doet!

Viacoin is programmeerbaar cryptogeld met de volgende kenmerken:

  • Viacoin is afgeleid van het Bitcoin protocol.
  • Viacoin is 25 x sneller dan Bitcoin.
  • Viacoin heeft een maximale geldhoeveelheid van 23 miljoen muntjes.
  • Viacoinviacoin merged mining heeft een andere mining algoritme voor het delven van de muntjes en het bijwerken van de blockchain. Er wordt gebruikt gemaakt van Scrypt voor het leveren van een bewijs van arbeid (PoW). Dit werkt centralisatie van rekenkracht met behulp van speciale hardware (ASIC) tegen en maakt het makkelijker om rekenkracht in de handen van de delvers zo veel mogelijk decentraal te houden. Niettemin, Scrypt maakt ook Merged Mining mogelijk waardoor Bitcoin miners naast Bitcoin ook Viacoin kunnen delven. Hierdoor geniet Viacoin over een uitstekende veiligheid van het netwerk. Concreet voorbeeld, de F2Pool Bitcoin miners delven ook Viacoin en de gebruikte rekenkracht (hashrate) beveiligt hierdoor ook het Viacoin netwerk. Het is een slim idee om deze _merged mining_Scrypt algoritme toe te passen om mee te profiteren van de veiligheid van het Bitcoin netwerk. In het Engels zul je de volgende afkorting tegenkomen: AuxPoW –  Auxiliary proof of workLitecoin maakt ook gebruik van dit algoritme. Dit betekent concreet dat een Bitcoin miner gelijktijdig de rekenkracht kan gebruiken voor het delven van naast natuurlijk de bitcoins, ook litecoins en viacoins.
  • Viacoin maakt gebruik van de Dark Gravity Wave (DGW). Dit is een open source moeilijkheidsgraadalgoritme die complementair is voor de Scrypt AuxPoW. Deze zorgt ervoor zorgt dat het netwerk zich makkelijk kan aanpassen wanneer vooral grote Bitcoin delvers inschakelen of uitschakelen van het Viacoin netwerk. Dit algoritme is ontwikkeld geworden door Evan Duffield, de maker van DarkCoin en Dash.
  • Viacoin werkt aan de integratie van het ClearingHouse protocol dat het mogelijk maakt om digitale activa uit te geven en te verhandelen op de Viacoin blockchain.

Conclusie over Viacoin

viacoin kopenViacoin is een mooi technologisch project dat in feite alle technologie van Bitcoin overneemt en mede door het Bitcoin netwerk wordt beveiligd met behulp van de Scrypt-auxPoW algoritme. Viacoin concurreert hier vooral met Litecoin, hoewel er strikt genomen niet echt over concurrentie wordt gesproken. Litecoin en Viacoin werken samen met ook weer andere altcoins om als een soort alternatieve netwerken te kunnen werken in harmonie met het Bitcoin netwerk als ankerpunt. Het zou goed mogelijk zijn dat Viacoin en Litecoin als alternatieve betalingssnelwegen kunnen co-existeren met Bitcoin, vooral als het gaat om microbetalingen. Dit is een reden waarom je Viacoins zou kunnen kopen als een mogelijke belegging.

Waar kan ik Viacoin kopen?

litebit viacoin kopenViacoin koop je het makkelijkste met iDEAL bij LiteBit. LiteBit beschikt ook over een ingebouwde Viacoin wallet waardoor het niet nodig is om een aparte Viacoin wallet te installeren.

Waar kan ik Viacoins het beste beveiligen?

Viacoins moet je veilig opslaan op een hardware wallet. De Ledger Nano S ondersteunt Viacoin. Voor meer informatie:

Gerelateerde projecten:

Voor meer informatie: