RSK - smart contracts voor Bitcoin!

29-03-2017

Wat is RSK en wat betekent dit voor Bitcoin?

rsk RSK is de eerste open-source smart contract platform voor Bitcoin. RSK is vastgepint in de blokketen van Bitcoin en wordt door de enorme _hashing-_kracht van de Bitcoin delvers beveiligd. De Bitcoin delvers worden beloont en zijn actieve deelnmers in het opbouwen van een Smart Contract revolutie voor de Bitcoin gemeenschap. De doelstelling van RSK is om een enorme toegevoegde waarde en functionaliteit te geven aan het Bitcoin ecosysteem. RSK maakt Bitcoin ook schaalbaar en zal bijna onmiddelijke transacties kunnen ondersteunen. RSK kan op dit moment 100 transacties per seconde ondersteunen (vergelijkbaar met PayPal). RSK zal nieuwe deuren openen voor de ontwikkeling van Bitcoin!

https://youtu.be/npIwwLpOVj8

rsk rootstock bitcoinRSK onderkent het probleem van bitcoin dat uit veiligheidsoverwegingen over geen gemakkelijk te programmeren blokketen beschikt. Het gebrek aan een Turing-complete slimme contracten systeem is een obstakel voor de volwaardige ontwikkeling van Bitcoin als een globaal decentraal economisch systeem. De ontwikkeling en marktkapitalisatie van Ethereum maakt duidelijk dat bedrijven behoefte hebben aan een ontwikkelingsplatform voor slimme contracten en blokketen applicaties. De Ethereum Enterprise Alliance bestaat nu uit een keur van sleutelbedrijven en grootbanken die graag de mogelijkheden van deze nieuwe technologie willen ontdekken. Ethereum is in beginsel een programmeerbare blokketen voor het opstellen van slimme contracten op basis van een Turing complete programmeertaal: Solidity. Door de flexibiliteit en gemak waarbij er kan worden geprogrammeerd met Ethereum zijn er vele bedrijven begonnen met de ontwikkelingen van decentrale applicaties, toepassingen en het uitgeven van ICO'sRSK wil dit ook mogelijk maken voor Bitcoin en zal Solidity includeren als een programmertaal.

Dus, RSK brengt de eigenschappen van Ethereum naar het Bitcoin netwerk zonder te comprimissen met de veiligheid van de blokketen. RSK wordt hierdoor vele male veiliger dan Ethereum. Een flexibile programmeerbare blokketen komt met grote veiligheidsrisico's. Met bepaalde bedrijfskritische bedrijfsprocessen kan geen compris met security worden gemaakt en zal er gekozen voor de meest veilige blokchain. Bitcoin beschikt over de meest extreem veilige blockchain.

RSK is nog niet klaar en is volop in ontwikkeling. De tweeweg pin met het Bitcoin netwerk zal eerst geschieden door middel van een federatie van Bitcoinbeurzen  (voor het beheren van de benodigde bitcoins) voordat de tweeweg pin met de blockchain zelf geautomatiseerd wordt.

Turmeric is het begin van het RSK Testnet Netwerk. Het wordt door de RSK partners gebruikt om hun gedistribueerde applicaties en gereedschappen te testen. Het zal spoedig voor iedereen publiek beschikbaar zijn.

Voor meer informatie: