LITEBIT

29-10-2018

LiteBit is een van de belangrijkste Bitcoin exchange pioniers in Nederland. LiteBit is eind 2013 opgericht met als visie om verschillende cryptovaluta aan te bieden en te ondersteunen met behulp van beheerde wallets. LiteBit probeert voor de meeste cryptovaluta wallet ondersteuning aan te bieden waardoor de klanten zich niet hoeven te bekommeren om crypto wallets.

LiteBit is opgezet geworden door een hecht team van vrienden: Sven Gooshouwer (marketing), Kenny Rokven (programmeur), Wesly van Aalst (administratie en ondersteuning). Ze merkten al snel dat er een behoefte was aan het makkelijk kunnen aanschaffen en bewaren van verschillende cryptovaluta en hebben sindsdien elk jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling en verbetering van de dienstverlening. Hierbij staat de wens van de klant voorop. LiteBit beschikt dan ook over een mooie handels- en beheeromgeving voor het verhandelen en bewaren van meer dan 55+ crypto's. Bij Litebit kun je o.a. zonder rompslomp Bitcoin, Litecoin, Vertcoin, Ether, en Ripple XRP kopen,

Wat zijn een aantal mooie features van LiteBit?

In de eerste plaats zijn er de LiteBit credits. Dit is een interne betaalmethode voor het verminderen van transactiekosten en het verkorten van betaaltijden. Wanneer een klant een bestelling betaalt met credits worden er geen extra transactie kosten geheven. Hierdoor kan een klant veel transactiekosten en wachttijden besparen. LiteBit credits worden vaak gebruikt door handelaren die vaak kopen- en verkopen op LiteBit.

In de tweede plaats, LiteBit is gebouwd met een visie om een gemakkelijke gebruik- en handelsomgeving te bieden voor de klant waarbij er direct met iDEAL euro's kunnen worden gestort voor de gemakkelijke aankoop van cryptovaluta. LiteBit fungeert hier voor haar klanten als een makelaar. LiteBit koopt en verkoopt cryptovaluta op de belangrijkste crypto trading platforms voor de beste koersen. Deze crypto en Bitcoin trading platforms zijn niet gebruiksvriendelijk en ingericht voor de professionele daghandelaars. Voor een particulier die graag snel en eenvoudig bitcoins wilt kopen met iDEAL is zo'n platform vaak te veel van het goede. LiteBit gebruikt geen ingewikkelde termen zoals 'Bid' of 'Ask' en zorgt niet voor onduidelijk over het plaatsen van een bestelling en mogelijke onduidelijkheid over de uitvoering van de bestelling. In plaats hiervan klikt de klant bij LiteBit op de cryptocurrency (Bitcoin) die gewenst is om te kopen, geeft de hoeveelheid aan en betaald. De cryptocurrency wordt vervolgens indien gewenst direct bijgeschreven op de beheerde wallet. Alle techniek wordt gedaan door LiteBit waardoor de klant veel tijd en onzekerheid bespaart.

In de derde plaats, LiteBit beschikt over een aparte portfolio menu. De portfolio is een hulpmiddel om de klant te helpen in het bijhouden van de aangekochte cryptovaluta en financiën. Het is de bedoeling dat elke transactie wordt toegevoegd waardoor je in detail kunt zien hoe je crypto porfolio zich ontwikkelt. Wil je gemakkelijk kunnen bijhouden hoeveel winst of verlies je per aankoop hebt geboekt? In dat geval is de LiteBit crypto portfolio dienst een echte aanwinst. Bovendien, is het zo dat je er prijsmeldingen kunt instellen waardoor je op bepaalde prijsdoelen een email ontvangt voor het aankopen of verkopen van een bepaalde cryptomunt.

Ten slotte, Litebit heeft ook een goede A- Bitcoin exhange rating gekregen van ICOrating.

Conclusie:

Litebit heeft sinds 2013 gewerkt aan een complete dienstverlening voor klanten die zonder rompslomp in Nederland met iDEAL cryptovaluta willen kopen, bewaren en beheren. We kunnen de dienst van harte aanbevelen. Waarom zou je niet gebruik willen maken van LiteBit? Wanneer je als daghandelaar actief met crypto's of Bitcoin wilt gaan verhandelen met behulp van handelsgereedschappen en hefbomen; of wanneer een bepaalde cryptomunt niet wordt ondersteund door LiteBit. In dat geval zou je de crypto dienstverlening van Binance eens kunnen evalueren.

Zijn er alternatieven voor LiteBit?

Een mogelijk beter alternatief voor LiteBit is Bitvavo. Bitvavo ondersteunt veel meer cryptomunten en is iets eenvoudiger in gebruik. Coinmerce is ook een mogelijk alternatief, maar beschikt alleen over een trading app voor de smartphone. Voor meer informatie:

Een ander alternatief is om in te stappen in een beleggingsfonds en of gebruik te maken van de diensten van een crypto vermogensbeheerder. Hierdoor besteed je al je zorgen uit aan een derde partij. Voor meer informatie:

Litebit