CRYPTO VERMOGENSBEHEER

17-08-2018

crypto vermogensbeheerWat is het belang van goed Bitcoin vermogensbeheer? Meer en meer particulieren beleggen of willen beleggen in crypto's zoals Bitcoin en blockchain projecten zoals EOS. Vele particulieren, maar ook institutionele beleggers kiezen voor een vermogensbeheerder die gespecialiseerd is in de bonte wereld van crypto finance. Een gespecialiseerde crypto vermogensbeheerder is in de meeste gevallen een gevestigd crypto beleggingsfonds. Inderdaad, crypto vermogensbeheer kan worden uitgevoerd door o.a. een Nederlands fonds dat onder toezicht staat van de AFM en conform de Nederlandse wetgeving opereert.

Hoewel crypto vermogensbeheer kan worden uitbesteed, is het eigenlijk de bedoeling dat iedere particulier zelf in staat zou moeten zijn om het vak van crypto vermogensbeheer te bemeesteren. Dit is zeker het geval wanneer er een eenvoudige buy and hold strategie wordt gehanteerd waarbij Bitcoin de scepter slaat. In dat geval is het voldoende om de belangrijkste crypto's van voorkeur veilig op te slaan voor een jaar of twee. Dit kan je gemakkelijk doen door gebruik te maken van een goede hardware wallet zoals de Trezor en een oplossing zoals de Cryptotag voor het beveligd opslaan van de recovery seed. Dit zijn de 24 woorden die de Trezor genereert bij het opzetten van de wallet. Het representeert de hoofdsleutel in een versleutelde en vereenvoudigde vorm. Met deze hoofdsleutel ofwel de primaire private key worden alle andere sleutels van de Trezor wallet genereert. Met behulp van de 24 woorden (ezelsbruggetje) kun je altijd de Trezor wallet herstellen of herscheppen op een andere (nieuwe computer). Goed crypto vermogensbeheer draait hier in feite om het veilig bewaren van deze 24 woorden. De Nederlandse oplossing, de Cryptotag, is een onmisbaar gereedschap voor het garanderen van de veiligheid van deze essentiële informatie. Elke crypto vermogensbeheerder zou er minimaal een van moeten aanschaffen. Voor meer informatie: Cryptotag review.

Voor veel beleggers is bovenstaande veel te technisch. Zij hebben veel baat bij goed Bitcoin vermogensbeheer uitgevoerd door een erkende Bitcoin en crypto vermogensbeheerder. Dit is zeker het geval wanneer een belegger zoekt naar een  flexibel, gespreid en actief beleggingsfonds. Dit kun je dan het beste laten uit besteden aan een crypto vermogensbeheerder en beleggingsfonds in Nederland:  CryptoTraders.

Voor meer informatie: