CRYPTOTAG

17-08-2018

![cryptotag review]((/static/2018/08/cryptotag-recovery-seed-security.png)Cryptotag is een Nederlands crypto security oplossing van Nederlandse bodem. Cryptotag is ontwikkeld om de opslag en de veiligheid van elke wallet backup seed te garanderen en wordt exclusief geleverd door Cryptomaan. Met de wallet backup seed ook wel de recovery seed genoemd wordt het ezelsbruggetje bedoelt in de vorm van een reeks van 12 tot 24 of meer woorden. Deze woorden worden getoond wanneer tijdens het opzetten van elke crypto of Bitcoin wallet. Meestal worden ze slordig op een papiertje of kartonnetje geschreven en ergens weggestopt. Dit is niet erg verstandig en een behoorlijk veiligheidsrisico. Wanneer je deze woorden verliest, zal het onmogelijk zijn om je Bitcoin wallet te herstellen. Je moet er altijd vanuit gaan dat je de Bitcoin wallet en elke crypto wallet dan ook een paar keer moet herstellen of opnieuw installeren op een nieuwe computer. In dat geval is deze backup seed nodig.

De backup seed representeert in feite in een vereenvoudigde vorm de initiele prive hoofdsleutel voor de Bitcoin wallet. Het genereert namelijk alle andere publieke en prive sleutels voor je Bitcoin wallet. Hierdoor kun je na elke ontvangen Bitcoin transactie een nieuw publiek adres krijgen voor het kunnen ontvangen van een nieuwe betaling waardoor je financiele privacy op het Bitcoin netwerk sterk wordt verbeterd. Het is in feite de meest belangrijke informatie die je veilig moet bewaren. Deze woorden representeren de hoofdsleutel en staan op een papiertje niet veilig. Een papiertje of kartonnen kaartje verlies je snel. Het is bovendien niet water- en vuurbestendig. Het kan makkelijker in de verkeerde handen komen waardoor je bitcoins gestolen kunnen worden. Nu zul je begrijpen waarom de Cryptotag een belangrijke oplossing is voor het beveiligen van je wallet backup seed.

Wat kun je dan met de Cryptotag doen?

![cryptota]((/static/2018/08/cryptotag-overzicht-745x1024.png)Met de Cryptotag sla je in feite de woorden met een hamertje in een speciaal ontworpen titanium plaatje vast. Titanium is een veel beter materiaal dan roestvrij staal. Het weerstaat temperaturen tot over 1600 graden en roest niet. De woorden van de initiele hoofdsleutel worden voor de eeuwigheid vastgegrift. Nu hoef je geen zorgen meer te maken over de tand des tijds.

Belangrijke tips:

  1. Je kunt de Cryptotag het beste gebruiken in combinatie met een hardware wallet zoals de Trezor. De reden daarover is dat de woorden niet op de computer worden getoond, maar op het schermpje van de Trezor. Hierdoor kan malware nooit deze woorden achterhalen. De Trezor zorgt ervoor dat de private keys nooit de hardware wallet verlaten. Met de Trezor kun je er zeker van zijn dat je bitcoins niet door malware en hackers kunnen worden gestolen. Met de Cryptotag kun je er zeker van zijn dat je backup seed nooit verloren gaat. Krijg je een nieuwe Trezor model, dan activeer je de wallet daarop met je backup seed die op de Cryptotag staat.

  2. Voor extreme diefstal beveiliging. Zeker, je kunt je ook druk maken over diefstal thuis. Wanneer je er voor wilt zorgen dat een dief niks met een gestolen cryptotag kan doen, dan moet je 3 verschillende Cryptotags kopen. Dit is geen dom idee wanneer je zeer veel geld daat investeren in Bitcoin en andere cryptovaluta. Je maakt dan voor elke cryptotag gebruik van een raster van 3 x 8 woorden voor de Trezor wallet. Dit betekent dat je 3 rijen heb van 8 woorden.

    2. -----------

    5. ----------

    8. ---------

    11. ------------

    14. -----------

    17. -------------

    20. ------------

    23. ---------------

    Vervolgens vul je voor elke cryptotag alleen maar 2 van 3 rijen in. Hierdoor is 1 cryptotag in de handen van een dief waardeloos. Allen door het combineren van 2 van de 3 cryptotags kan de wallet seed worden herschapen en de Bitcoin wallet worden hersteld. Je verdeelt de 3 cryptotags vervolgens op 3 verschillende geheime locaties. Je zou ook 6 exemplaren kunnen kopen en deze cryptags op 6 verschillende geheime locaties bewaren! Ja, kunt het zo gek maken als je wilt. Het zou mooi zijn als de makers van Cryptotag hiervoor een aparte versie voor maken.

Waar kan ik de Cryptotag kopen?

![cryptotag kopen bij cryptomaan]((/static/2018/08/cryptomaan.png)De Cryptotag kun je gebruiken voor elke crypto wallet. De Cryptotag is exlusief verkrijgbaar bij de Cryptomaan en de prijs ligt rond de 160 euro. Voor meer informatie: