CRYPTO FINANCE

19-12-2017

De Bitcoin is een technologische doorbraak die een paradigma verschuiving veroorzaakt in de wereld van financiën doordat het de opkomst van crypto finance mogelijk heeft gemaakt.

![crypto finance]((/static/2017/12/powerledger-powr-logo-200x200.png)Crypto  finance is een algemene term dat de ontwikkeling van een decentraal economisch systeem van nieuwe financiën behelst. De term nieuwe financiën verwijst naar nieuwe netwerken en platformen op basis van nieuwe generatie cryptovaluta en blockchain-technologieën zoals LiskCardano en EOS. Het zal de wereld van oude financiën dwingen te hervormen en te verbeteren. Crypto finance op basis van cryptografie en gedistribueerde netwerken zal de oude financiële orde desintermediëren.

Crypto finance is een brede term die ook in verband staat met het samenvoegen van de volgende componenten:

Om deze nieuwe high-tech wereld van financiën te ontwikkelen zullen nieuwe crypto finance dienstverleners nodig zijn. Deze nieuwe Crypto Finance dienstverleners zullen niet alleen meer mensen globaal kunnen includeren in een gelijkwaardiger financieel systeem, maar ook makkelijker mensen en bedrijven waar dan ook in de wereld van kapitaal voorzien en een nieuwe ‘industriële’ revolutie en economische hoogconjunctuur kunnen bewerkstelligen.

De populariteit van de Initial Coin Offerings of de Token Crowd Sales is een concreet bewijs van deze trend waarbij kleine start-ups aan de slag kunnen met de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten. De oprichting van nieuwe banken zoals Polybius en Bankera zijn andere concrete bewijzen over hoe de wereld van oude financiën de wereld van nieuwe financiën kan integreren binnen een meer democratische financiële dienstverlening in het belang van de eindgebruikers. Meer en meer investeringen komen terecht waar het echt nodig is om de economische motor en innovatie echt op gang te brengen. Andere concrete voorbeelden zijn Omise met het OmiseGo project en Humaniq.

Innovatie met een hoogconjunctuur die daadwerkelijk een globale impact kan krijgen door het includeren van zo veel mogelijk mensen. Een goed project zoals BitSim, nu Fuzo, kan miljoenen mensen met een mobiele telefoon in de derde wereld zonder bankrekening includeren in de wereld van cryptofinance dankzij simkaart technologie. Dankzij de inzet van Blockstream kan straks iedereen met een parabool antenne ook via de satellieten toegang krijgen tot het Bitcoin netwerk. Bankrekeningen en internet aansluitingen zijn niet meer nodig. Het is voldoende met een eenvoudige technologische uitrusting en een mobiele telefoon voor het verrichten van financiële transacties per sms.

Meer en meer landen, centrale banken en banken zullen de wereld van nieuwe financiën moeten omarmen om te kunnen overleven in de toekomst. De meeste banken en centrale banken zijn dan ook al betrokken bij vele verschillende blokketen en crypto-equity projecten zoals RippleHyperLedgerNeo en de Ethereum Enterprise Alliance. Er wordt ook gewerkt aan een nieuwe consensus algoritme dat in de toekomst veel makkelijker een nieuwe crypto finance orde kan scheppen: Hashgraph. Welkom in de wereld van nieuwe cryptografische financiën!

Gerelateerde onderwerpen: