RIPPLE

25-07-2017

rippleRipple is een controversieel betalingsnetwerk voor de meeste hardcore Bitcoin aanhangers. Ripple doet precies wat Bitcoin niet doet: de banken een alternatief p2p-betalingsnetwerk aanbieden. Het Bitcoin netwerk werkt zonder banken, het Ripple netwerk met banken. Bitcoin wordt omarmd en vrijwillig ontwikkeld door vrijbuiters, geuzen, anarchisten, idealisten en geniale cryptografen, Ripple wordt ontwikkeld door een bedrijf (Ripple) met winstoogmerken. Toch, Ripple heeft wel als intentie om meer en meer te decentraliseren en onafhankelijk van banken te kunnen opereren.

Banken zijn technologische dinosauriërs en Bitcoin met nu een keur van andere cryptovaluta's een levensgevaarlijke meteoorinslag. Dankzij het p2p-betalingsnetwerk van Ripple kunnen banken deze meteoorinslag overleven en concurreren met de wereld van nieuwe financiën door gebruik te maken van XRP als een overbruggende cryptocurrency. Hieronder in de video kun je zien hoe het Ripple netwerk in de praktijk werkt:

Inderdaad, de banken zijn wakker geworden en bijna elke bank is nu bezig met een of andere blockchain project en meer dan 15 van de 50 belangrijkste internationale grootbanken maken al gebruik van het Ripple netwerk. Bovendien zal er door Ripple Labs een deflatoir monetair beleid worden gevoerd. Dit maakt de cryptomunt van Ripple, de XRP, tot een zeer interessante belegging als de banken daadwerkelijk op lange termijn willen meewerken met Ripple. Deze problematiek hebben we uitgewerkt in de volgende artikel:

Wil je de Ripple coin XRP kopen?

Lees dan hier verder:

ripple