Ripple verwachting

20-03-2018

Wat is onze Ripple verwachting voor de koers in de toekomst?

Ripple boekt elk jaar veel voortgang. In 2017 is de Ripple koers enorm gestegen door de hoog gespannen verwachtingen over nieuwe samenwerkingsverbanden met banken. Daaropvolgend is de Ripple koers volledig ingestort in 2018 doordat vele particulieren in paniek de cryptovaluta markten verlieten door negatieve berichtgeving. Hoe zit het nu met onze Ripple verwachting voor 2018 en verder?

ripple verwachting koers

Er zijn meer en meer banken die graag het RippleNet willen testen om te zien op welke manier deze DLT-technologie geld en tijd helpt te besparen. Vele beleggers hebben de verwachting dat Ripple daadwerkelijk een belangrijke rol gaat spelen binnen de financiële wereld. Deze verwachtingen hebben er toegeleid dat vele beleggers ook Ripple kopen als een lange termijn belegging. De vraag is of deze Ripple verwachting echt reëel is. Laten eens kritisch naar onze Ripple verwachtingen kijken.

Is onze rooskleurige toekomst verwachting voor Ripple misschien niet een misleiding?

De reden waarom we deze vraag stellen heeft te maken met een aantal belangrijke knelpunten waar Ripple mee te maken heeft.

In de eerste plaats, onze Ripple koers verwachting voor de toekomst is veel te rooskleurig uit het perspectief dat de banken geen gebruik hoeven te maken van de Ripple XRP munt. Het is een vrijblijvende cryptomunt, het gaat om het Ripple betalingsnetwerk waarbinnen all buitenlandse valuta als tokens zullen opereren en direct voor elkaar kunnen worden uitgewisseld. Het is zeer waarschijnlijk dat banken die gebruik maken van het Ripple netwerk de Ripple coin XRP links laten liggen. Een mogelijk groot succes voor Ripple hoeft zich niet te vertalen naar een hogere koers, tenzij de banken intensief gebruik gaan maken van xRapid software.

In de tweede plaats, Ripple is een besloten vennootschap. Hierover kunnen banken en ook overheden geen direct controle over uitoefenen. Ripple in de vorm van een Naamloze Vennootschap zou aandelen kunnen uitbrengen waardoor vooral banken deze kunnen opkopen om meer inspraak te krijgen. Uiteindelijk willen banken controle en invloed. De huidige bedrijfsvorm van Ripple is nu misschien geen probleem bij het testen en oefenen, maar wanneer de oefenfase voorbij is zullen de aandeelhouders van de banken zeker bezwaren hebben over een grootschalige samenwerking met een kleine besloten vennootschap. Van de andere kant, is het wel zo dat zakendoen met een besloten vennootschap makkelijker is en meer privaat. Zeker als het gaat om nationale belangen. Wanneer een centrale bank een samenwerking verwezenlijkt met het Ripple team en zaken doet, is dat geen verdachte praktijk. Het is niet geheel uit te sluiten dat de populariteit van Ripple in vooral het Oosten te maken heeft met geostrategische belangen van nationale overheden en banken die zich wantrouwend verhouden tot de Verenigde Staten, de Amerikaanse Dollar als wereldreservemunt en de schuldenproblematiek. In die zin kan de koers verwachting van Ripple wel omhoog worden bijgesteld aangezien xRapid een strategische rol kan spelen in de monetaire politiek en het bankwezen van relatief kleine landen die onder andere te maken hebben met inflatie. Een prikkelend artikel kan hier worden gevonden: Crypto Geopolitics.

In de derde plaats, de samenwerkingsverbanden gaan over verschillende piloot-projecten. Het zijn een vorm van testomgevingen. Wanneer de testen positief zijn zou een bank kunnen investeren in een eigen blockchain project. Dit is ook wat de BIS (Bank of International Settlements) iedere bank oproept om te doen. De vraag is echter of banken de interne competentie hebben om dit te verwezenlijken. Een positieve Ripple koers verwachting kan vanuit dit perspectief ook worden gezien. Het is voor banken gewoon veel makkelijker om gebruik te maken van een netwerk en globaal betalingssysteem waar de interne ICT en blockchain tech afdeling makkelijk mee uit te voeten kan en die door veel banken wordt gedeeld. Ripple loopt voorop en heeft al honderden banken aangesloten op RippleNet.

Ten slotte, banken maken deel uit van een groter netwerk van grootbanken, centrale banken en financiële instellingen zoals het IMF en de Wereld Bank. Dit bankenstelsel is door schulden en de financiële crisis van 2008 nauw samengeweven met overheden die (net zoals de banken) nog met enorme schulden zitten. Het bankenstelsel en het monetaire systeem is kwetsbaar, maar herbergt nog steeds een enorme geopolitieke macht. Het SWIFT-netwerk is het belangrijkste machtsgereedschap van dit kwetsbaar systeem. Dit is duidelijk gebleken toen Iran niet meewerkte. Iran werd afgesloten van het SWIFT-netwerk met enorme gevolgen voor de lokale economie. Hiermee blijkt weer hoe een betalingsnetwerk en geld een machtsmiddel is. Waarom zou de financiële en politieke elite dit opgeven voor een RippleNet in handen van een paar mensen binnen een besloten vennootschap? Van de andere kant een positieve Ripple verwachting voor de toekomst is aannemelijk wanneer juist Ripple wordt gebruikt om zich los te weken uit het SWIFT-systeem, net zoals landen zich meer en meer proberen los te maken van de macht van de Amerikaanse PetroDollar.

Conclusie: een mogelijk zeer positieve Ripple verwachting en koers vooruitzicht op lange termijn.

Onze Ripple verwachting voor de toekomst is positief, maar met een aantal minpunten en risico's. Een hoge Ripple koers verwachting op lange termijn is niet direct gecorreleerd met het succes van RippleNet en de xCurrent software. Een hoge Ripple koers verwachting op lange termijn is eerder afhankelijk van het gebruik van de xRapid software. Over het algemeen zou het een illusie zijn om te verwachten dat Ripple daadwerkelijk het globaal financieel betalingsnetwerk zal gaan hervormen. Misschien wel na een nieuwe financiële crisis? Slimme overheden in landen met zwakke en kwetsbare valuta's en schulden die uitstaan in Amerikaanse Dollars, hebben baat bij om zich los te weken uit het huidige financiele systeem. Er is vooral meer en meer argwaan in de BRICS-landen over de Dollar als een financieel repressie middel. Door het bankwezen te koppelen aan RippleNet kan er op een onschuldige manier het SWIFT-netwerk worden vermeden. Aangezien RippleNet een voorsprong heeft op andere gerelateerde projecten, is het in die zin  interessant om Ripple te kopen als een lange termijn belegging. Niettemin, er is concurrentie en bij echte crisis is er de Bitcoin, die als een alternatief digitaal oppotmiddel kan dienen. Het is moeilijk om een duidelijke Ripple verwachting voor de toekomst en lange termijn te geven. De ontwikkelingen moeten nauwgezet gevolgd worden, vooral in het licht van hoe centrale banken en systeembanken van kleine landen Ripple gaan gebruiken als een alternatief voor SWIFT. Van de andere kant is het de vraag of de banken het overleven bij een ernstige nieuwe financiële crisis. In ieder geval, het is op basis van deze aannames al leuk om met de Ripple koers te speculeren met Ripple termijncontracten.

Gerelateerde artikels: