FACTOM

28-06-2017

factom

Corruptie en fraude binnen overheden en bedrijven zijn funest voor elke samenleving. De blockchain technologie op basis van cryptografie maakt het mogelijk om eerlijke onveranderbare grootboeken en database systemen te bouwen. Er wordt veel te veel geknoeid met belangrijke documenten, bewijzen, certificaten. Dit is niet meer mogelijk wanneer je gedistribueerde data systemen kunt verankeren in een veilig decentraal blokketen netwerk. De blockchain van Bitcoin is de meest veilige op dit moment. Factom is een applicatieplatform die de Bitcoin blockchain omtovert tot een openbare nutsvoorziening waar iedereen gebruik kan maken voor het ontwikkelen van accurate, verifieerbare, onveranderbare boekhoudsystemen en posten.

factomIedereen kan hier met samenwerken zonder dat het nodig is om gebruik te maken van een vertrouwde tussenpartij. Alle posten die worden vastgelegd in het Factom Netwerk worden beschermd door de enorme cryptografische hashpower van de Bitcoin blokchain. De kracht van de Bitcoin blockchain wordt gebruikt voor het beveiligen en verankeren van het Factom netwerk. Factom werkt als een zelfstandige, gedistribueerde protocol bovenop de Bitcoin blockchain voor het scheiden van de Bitcoin blockchain van de bitcoin cryptocurrency.

Het Factom netwerk beschikt over een eigen cryptocurrency, Factoid. Factoids kunnen worden gebruikt om veranderingen door te voeren. Het idee is dat met Factom organisaties, bedrijven en andere instellingen corruptie en fraude binnen hun data systemen kunnen uitbannen.

Factom werkt ook als een blockchain as a service dienstverlener. Het is een bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van bedrijfsapplicaties op de Factom™ blockchain en netwerk. Factom™ is ontwikkeld om te kunnen worden gebruikt als een soort een openbare nutsvoorziening waarin iedereen op maat gemaakte applicaties kan integreren. Hieronder kun je Paul Snow aan het woord zien. Hij is de oprichter en belangrijkste programmeur van het Factom netwerk:

Video’s over Factom met concrete gebruikstoepassingen voor het besparen van geld:

  • Hoe kan het bankwezen Factom gebruiken?
  • Kadaster boekhouding van landeigendomsrechten:
  • Beveiligen van bedrijfsgevoelige informatie:

Misschien niet zo slecht idee om te beleggen in Factoids. Het cryptogeld dat bedrijven en organsisaties nodig zullen hebben om gebruik te maken van Factom. Hieronder kun je voordelig FTC – Factoids kopen.

factom

Voor meer informatie:

Gerelateerde platforms:

Gerelateerde artikels: