CARDANO BLOCKCHAIN

04-10-2017

Het belang van de Cardano Blockchain?

cardano protocol - blockchain projectSatoshi Nakamoto heeft Bitcoin niet uit het niets geschapen. Zijn uitvinding staat op de schouders van meer dan twintig jaar wetenschappelijk onderzoek op het gebied van cryptografie, gedistribueerde netwerken en computerwetenschap. Bovendien zijn er vele voorlopers van Bitcoin geweest, zoals DigiCash, Bitgold, Hashcash die allemaal mislukten. Satoshi heeft veel van deze kennis verzameld en uiteindelijk een werkende broncode kunnen programmeren voordat hij het op papier zette (de Whitepaper). Satoshi is al eerste gelukt om goed werkende decentrale cryptocurrency te ontwikkelen. Een technologische doorbraak is verwezenlijkt geworden.

Deze technologische doorbraak heeft meer en meer computerwetenschappers en cryptografen aangetrokken zodra het duidelijk werd dat Satoshi en de prille Bitcoin gemeenschap daadwerkelijk het onmogelijke mogelijk hadden gemaakt. Dit heeft een sterker worden golf van innovatie en onderzoek op gang gebracht en daarbij ook aanverwante nieuwe cryptocurrencies zoals Litecoin, Ripple, Lisk en Ethereum. Het Cardano project heeft al deze nieuwe kennis vergaart en geleerd van alle experimenten om zo een nieuwe superieure blockhain en cryptocurrency te ontwikkelen. Vele beleggers hebben op basis van dit onderzoek en de ambities van dit project om al veel ADA te kopen. ADA is de interne cryptovaluta van het Cardano netwerk. Voor meer informatie:

Wat is dan Cardano?

Het Cardano protocol is een open-source, gedecentraliseerde of gedistribueerde publieke blokketen en cryptocurrency project. Het is een een beginsel een protocol met verschillende lagen. Cardano voorziet in de ontwikkeling van een geavanceerd smart contract platform met veel meer geavanceerde mogelijkheden dan de huidige Cardano voorlopers zoals Ethereum. Cardano is een technologisch blockhain platform dat voortkomt uit een wetenschappelijke onderzoeksfilosofie. De ontwikkeling is een in handen van een globaal opererende collectief van onderzoekers en programmeurs. Ze gaan het platform in verschillende lagen opbouwen om zodoende het netwerk meer flexibiliteit te geven vooral in termen van onderhoud en het toevoegen van opwaarderingen (in de vorm van soft en hard forks). Er zal eerst worden gewerkt aan de perfectionering van het transactieverwerkingslaag (settlement layer) waar de ADA cryptocurrency op zal werken op basis van o.a. een nieuwe Proof-of-Stake protocol die zich kan meten met Bitcoin's superieure PoW protocol - Ourobos. Vervolgens zal er een aparte computing laag worden toegevoegd voor het kunnen verwerken van slimme contracten.

Cardano wordt vanuit een Zwitserse stichting beheerd en ondersteund door een aantal technologische partners waaronder OIHK en Emergo.

Hieronder kun je Charles Hoskinson, de uitvoerende directeur van OIHK aan het woord zien:

Voor meer informatie:

Waarom de naam Cardano?

Waarschijnlijk omdat het verwijst naar een beroemde wiskundige en hoogleraar uit de middeleeuwen die gek was op dobbelen en onder andere de eerste geleerde was die  palgemene oplossingen van de derde- en vierdegraadsvergelijking publiceerde.

Gerelateerde artikels: