BLOCKSTREAM BITCOIN TECH

17-08-2017

Blockstream is een pionier op het gebied van de blockchain technologie en de cryptografie voor gedistribueerde grootboek-technologie van Bitcoin.

![blockstream]((/static/2017/08/blockstream.png)Blockstream is o.a gericht op het ontwikkelen van zijketens (sidechains) voor de blokketen van Bitcoin. Hierdoor wordt de hoofdketen ontlast en kan het Bitcoin netwerk door deze zijketens veel meer transacties verwerken. Zijketens zijn uitbreidingen op het Bitcoin netwerk die een bijzondere functionaliteit toevoegen zonder dat het nodig is dat alles onmiddellijk moet worden bevestigd en vastgelegd binnen de blokketen van Bitcoin. Deze functionaliteit is het fundament van het Lightning Network waardoor Bitcoin voor bijna niks duizenden tot miljoenen transacties per seconde zal kunnen verwerken. Bitcoin kan daardoor ook globaal in gebruik kunnen worden genomen door iedereen met een mobiele telefoon.

Tot heden is mede een internet verbinding vereist om toegang te krijgen tot het internet. Dit wordt ook vaak beschreven als een nadeel met betrekking tot het gebruik van Bitcoin. Wanneer het internet wegvalt of wordt gecensureerd dan wordt Bitcoin ontoegankelijk. Bovendien, 4 miljard mensen op onze planeet zitten nog zonder internet en vaak ook zonder een bankrekening. Vandaar dat Blockstream werkt aan een oplossing waardoor het Bitcoin niet afhankelijk meer zal zijn van het internet en de beperkingen deze heeft voor het bereiken van iedereen op onze planeet.

Blockstream Satellite:

Met behulp van een satellieten netwerk zal het Bitcoin netwerk toegankelijk en operationeel blijven en de blokketen worden bijgehouden en uitgezonden. Internet toegang is niet meer noodzakelijk en iedereen op onze wereld kan nu op gelijke voet gebruik maken van het Bitcoin netwerk. Het zal voldoende zijn om een goedkope satelliet antenne en USB kaart te hebben om in verbinding te treden met het Bitcoin netwerk.

Voor meer informatie: