BITCOIN VS BITCOIN CASH

16-11-2017

Bitcoin versus Bitcoin Cash?

![bitcoin cash vs Bitcoin]((/static/2017/08/bitcoin-cash.png)Bitcoin Cash is gesplitst van de originele Bitcoin blockchain. De splintergroep binnen Bitcoin Cash die het mogelijk heeft gemaakt, beweert dat ze op de ware en enige Bitcoin blockchain voortbouwen. Dit is niet correct. Er valt veel te zeggen over het conflict. Laten we het eens rustig doornemen.

Bitcoin versus Bcash!

Bitcoin Cash is gebaseerd op een zogenaamde contentious hard fork, de vork is zonder consensus van de Bitcoin gemeenschap doorgevoerd geworden. Het is daardoor niet meer een deel van het Bitcoin netwerk. Bovendien heeft de Bitcoin Cash splintergroep de Segwit update, waarover wel een Bitcoin community consensus was bereikt, niet doorgevoerd. Dit is een wezenlijk verschil tussen Bitcoin en Bitcoin Cash. Bitcoin Cash is niet Bitcoin.

Bitcoin Cash wil graag de positie van Bitcoin innemen en de Bitcoin worden. Mocht Bitcoin Cash ooit Bitcoin inhalen en de naam veroveren en als troonopvolger van Bitcoin de troon beklimmen, dan moeten realiseren dat een Bitcoin altcoin, de enige echte Bitcoin heeft weggeduwd. Daarom dat Bcash een meer correcte naam zou zijn voor Bitcoin Cash. Hetzelfde geldt voor Bitcoin Gold en andere altcoins, zoals Bitcoin Plus, die de Bitcoin naam misbruiken.

Bitcoin Cash vs Bitcoin is een interne burgeroorlog

Het hele debat van Bitcoin vs Bitcoin Cash is mogelijk omdat het uiteindelijk gaat om een interne burgeroorlog over de manier waarop Bitcoin schaalbaar kan worden gemaakt en de implementatie van de Segwit upgrade. Het gaat over een mislukte overeenstemming over hoe en wanneer er grotere transactieblokken kunnen worden ingevoerd en wat de lange termijn gevolgen zijn van Segwit voor bepaalde Bitcoin miners. Grotere transactieblokken zijn op korte termijn in het voordeel van de Bitcoin miners. De Chinese Bitcoin Miners en vooral Bitmain willen hier niet hun machtspositie verliezen en misbruiken de Bitcoin Cash vork voor hun eigen machtsspelletjes. Bitmain is niet alleen een van de machtigste Bitcoin miners, maar ook de belangrijkste Bitcoin miner hardware fabrikant. Bimain brengt o.a. de Asic Booster mining hardware op de markt. De segwit update is niet compatibel met deze hardware. Vandaar.....

Bitcoin vorken zijn mogelijk dankzij de ondersteunde rekenkracht van betrokken miners binnen het netwerk. Ze verdubbelen in feite hun inkomsten en vermogen waarbij ze deze tevens kunnen inzetten voor het voeren van een eigen agenda. Een agenda die de implementatie van grote blokken prioriteren en off-chain schaalbaarheidsoplossingen zoals de sidechains technologie en het lightning netwerk van Blockstream als existentiële gevaren beschouwt.

Bitcoin en Bitcoin Cash hebben beide legitimiteit en het staat iedereen vrij om Bitcoin te vorken, maar de interne machtsspelletjes, van vooral de Chinese Bitcoin miners en belangrijke boegbeelden zoals Roger Ver, zijn controversieel en schadelijk. Uiteindelijk gaat het om een verschil in visie en prioritering. Beide projecten beogen het zelfde doel te behalen.

Bitcoin waarbij de ontwikkeling van het netwerk wordt ondersteund door de Bitcoin Core ontwikkelaars geven alle prioriteit aan het decentraal en censuur vrij houden van het netwerk en willen Bitcoin uiteindelijk schaalbaar maken door een tweede-transactielaag toe te voegen waarbij een groot gedeelte van bepaalde transacties eerst buiten de blockchain worden omgeleid voordat ze definitief worden vastgelegd op de blockchain. Bitcoin Cash geeft alle prioriteit aan een snelle oplossing voor het schaalbaar maken van het Bitcoin netwerk door de blokken te vergroten van 1MB naar 8MB. De segwit update die tweede-laag schaalbaarheidsoplossingen mogelijk maakt voor de blokchain wordt als een vorm van ketterij beschouwt, aangezien Satoshi Nakamoto het in zijn whitepaper spreekt over zijn visie voor Digital Cash en niet Digital Gold. Vandaar dat de Bitcoin Cash aanhangers zo fanatiek zijn om de Bitcoin merknaam over te nemen door het veroveren van de troon. Bitcoin is nu de Crypto King. De Bitcoin Game of Thrones zijn in volle gang! Hoe zal dit in de respectieve termijn contracten vertalen? De Bitcoin XBT Futures en de Bitcoin Cash BCH Futures? Welk gevolg zal het conflict hebben voor de ontwikkeling van goede altcoins zoals Litecoin, Vertcoin, Viacoin en NAVcoin?