BITCOIN EXCHANGE NEDERLAND

09-02-2019

Welke Bitcoin exchange in Nederland zal ik gebruiken voor het kopen en verkopen van Bitcoin en andere cryptovaluta?

bitcoin exchange nederland

Nederland heeft in feite vele verschillende dienstverleners die cryptovaluta zoals Bitcoin aanbieden. De meeste van deze diensten zijn ondernemingen die werken als een wisselkantoor of makelaar. Dat wil zeggen dat er maar 1 verkoper is van crypto's, dat is de makelaar zelf. De klanten handelen niet met elkaar, maar kopen direct bij de crypto-makelaar. De crypto-makelaar koopt zelf de cryptovaluta in op de grote globaal opererende Bitcoin exchanges. Grote Bitcoin exchanges zoals Binance kennen orderboeken met zeer grote handelsvolumes van daghandelaren (market makers/takers) en hier kunnen Nederlandse makelaars als handelaars goedkoop inkopen. Nederland is immers een handelsvolk. Het is alleen de Bitvavo exchange in Amsterdam die hier verandering probeert te brengen en in feite in Nederland de concurrentie aangaat met Binance.

Dus, de meeste Bitcoin exchanges in Nederland werken als makelaars die een mooie handelsomgeving leveren zodat de klanten gemakkelijk en snel cryptovaluta kunnen kopen. Het biedt een klant veel gebruiksgemak en de commissie (winstmarge) is vaak klein, mede door de concurrentiedruk. Een klant kan onmiddellijk voor een vast bedrag in euro goedkoop bitcoins kopen met iDEAL en deze vervolgens direct versturen naar een goede Bitcoin wallet.

bitcoin exchange nederland

BTC Direct, Satos en Bitonic zijn klassieke en betrouwbare makelaars. LiteBit en Coinmerce zijn voorbeelden van makelaars die een mooie handelsomgeving hebben opgezet met een breed aanbod van cryptovaluta.

Een Bitcoin exchange in Nederland die een beetje als een globaal opererende exchange werkt is Blockport. Blockport integreert in haar handelsbeurs verschillende grote Bitcoin exchanges waaronder Kucoin.

De enige echte Bitcoin exhange in Nederland met haar eigen orderboek vol met crypto's is Bitvavo. Bitvavo biedt zowel een wisselkantoor dienstverlening aan als een handelsbeurs (exchange).

deribit bitcoin derivatives trading

De best opgezette Bitcoin exchange voor termijncontracten en opties in Nederland is Deribit. Deribit maakt in feite flitshandel mogelijk in Bitcoin Futures (termijn contracten) en heeft een uitstekende reputatie. Verder opereert Deribit internationaal met klanten over de hele wereld. Voor meer informatie: Deribit Review.

Ten slotte, is er BL3P. Dit is een kleine Bitcoin exchange in Nederland dat ontwikkeld wordt door Bitonic. Bitonic is een Nederlandse makelaar in bitcoins.

BITCOIN EXCHANGE NEDERLAND - OVERZICHT

Hier volgt een lijst van Bitcoin exchanges, wisselkantoren en makelaars opererend in Nederland:

 1. Bitvavo exchange - De enige echte Bitcoin exchange van Nederland
 2. Deribit - Bitcoin derivatives exchange
 3. Blockport - Bitcoin exchange Nederland
 4. BL3P - Bitcoin exchange Nederland
 5. BTCdirect - Bitcoin makelaar / wisselkantoor
 6. SATOS - Bitcoin makelaar / wisselkantoor
 7. Bitonic - Bitcoin makelaar / wisselkantoor
 8. LiteBit - Bitcoin makelaar / wisselkantoor met handelsomgeving
 9. Coinmerce - Bitcoin makelaar / wisselkantoor met handelsomgeving
 10. Knaken - Bitcoin makelaar / wisselkantoor met handelsomgeving
 11. Bitcoin Meester - Bitcoin makelaar / wisselkantoor met handelsomgeving
 12. Bitqist - Bitcoin makelaar / wisselkantoor met handelsomgeving
 13. BitRush - Bitcoin makelaar / wisselkantoor

We hopen dat ze informatie helpt. Het biedt een uitleg voor de lezer en een complete lijst van Bitcoin exchanges en makelaars in Nederland. Voor meer informatie: