BITQIST

19-12-2018

Update: Bitqist is door de nieuwe regel- en wetgeving voor cryptobedrijven in Nederland gestopt met haar activiteiten en is door de Nederlandse bitcoin exchange Bitvavo overgenomen.

Verouderde informatie. Niet meer van toepassing:

Wat is de visie van Bitqist? Waarom zou ik deze crypto broker gebruiken?

![bitqist]((/static/2018/12/bitqist-exchange-300x109.jpg)Bitqist is opgericht geworden door een aantal crypto handelaren. Als cryptocurrency traders merkten ze op dat bijna alle beurzen claimen (of in ieder geval als doel hebben) de meest geavanceerde cryptocurrency exchange te zijn. Mensen in hun omgeving hadden echter vooral de behoefte aan een exchange die heel eenvoudig te gebruiken is. Een cryptocurrency-platform dat begrijpelijk is voor iedereen die ook zijn bankrekeningen online beheert. Bitqist is ontstaan om te voldoen aan de behoefte van deze groep mensen.

Bitqist gebruikt dan ook zo vaak mogelijk dezelfde terminologie als in het traditionele banksysteem, zodat personen die (nog) niet bekend zijn met de crypto terminologie hier zo min mogelijk last van hebben. Zo noemen ze bijvoorbeeld een Bitcoin wallet simpelweg een Bitcoin rekening. Een klant heeft van iedere cryptocurrency die ze ondersteunen een rekening. Alle transacties met betrekking tot een rekening zijn terug te vinden in het transactieoverzicht van die rekening. Een ander voorbeeld is dat klanten concepten zoals ‘markets’ niet hoeven te kennen.

Bitqist is makkelijk, vertrouwd en compleet:

Ondanks dat ze om een zo makkelijk mogelijk platform willen aanbieden, bieden ze wel een groot aantal van de functionaliteiten van een ‘meest geavanceerde Bitcoin exchange’ aan haar klanten. Naast het kunnen kopen en verkopen van cryptocurrencies kun je deze ook allemaal bij ze opslaan. Je kunt o.a. bij Bitqist op een eenvoudige manier bitcoins kopenRipple XRP kopenlitecoins kopenEOS kopen enz. Ze bieden op het moment van schrijven meer dan 140 cryptocurrencies aan. Dit is het grootste aanbod van alle Nederlandse Bitcoin beurzen. In de toekomst zullen ze ongetwijfeld nog meer cryptocurrencies gaan ondersteunen. Welke cryptocurrencies dit zullen zijn hangt onder andere af van de vraag van de klanten.

Het kopen en verkopen van cryptocurrencies is bij Bitqist heel eenvoudig. Voor bijvoorbeeld het kopen een cryptocurrency dient een klant enkel de gewenste cryptocurrency te selecteren, de hoeveelheid te bepalen en aan te geven met welke cryptocurrency (rekening/wallet) hij of zij wilt betalen. Vervolgens worden de munten direct aan zijn rekening toegevoegd. Hier hoeft de klant niet op te wachten. Het minimumbedrag verschilt per cryptocurrency, maar is vaak niet meer dan 5 euro.

Verficatiebeleid & veiligheid:

Voordat een klant kan beginnen met traden, hebben ze eerst zijn of haar naam, adres, nationaliteit en geboortedatum nodig (geen identiteitsdocument). Voor meer informatie met betrekking tot ons verificatiebeleid zie: https://support.bitqist.com/hc/en-us/articles/360004663792-Why-do-I-have-to-verify-my-identity-.

De beveiliging van de rekeningen van de klanten heeft de hoogste prioriteit bij Bitqist. Naast dat ze zelf een groot aantal maatregelen hebben genomen om te zorgen dat de munten van de klanten zo veilig mogelijk zijn, bieden ze de klanten ook een aantal maatregelen waarmee ze hun account beter kunnen beschermen. Zo bieden ze onder andere two-factor authentication aan en controleren ze de accounts op verdachte activiteiten. Uit veiligheidsoverwegingen willen ze over de maatregelen die ze zelf hebben genomen niks kwijt naast dat het handelsplatform regelmatig door een derde partij onder de loep wordt genomen op het gebied van security.

Een aantal andere punten waarop Bitqist zich kan onderscheiden is dat het platform ‘mobile-friendly’ is en dat het ook veel mogelijkheden biedt om de munten die je bezit of waarin je geïnteresseerd bent te volgen (o.a. doordat ze TradingView gebruiken om prijsinformatie te visualiseren). Maak een bitqist rekening aan en ontvang 25 % korting voor 2 maanden op alle transactiekosten!

Gerelateerde beurzen: