XRP UNITED

15-01-2019

![xrp united exchange]((/static/2019/01/ripple.png)

XRP United is een nieuwe gereguleerde crypto exchange waarbij de cryptomunt van Ripple, XRP, als de basisvaluta wordt gebruikt in elke valutapaar. De XRP United exchange is opgezet geworden door echte Ripple fanaten die in plaats van een Bitcoin standaard streven naar een XRP standaard. Het kopen van XRP moet direct kunnen plaatsvinden in euro's of ander fiat geld. Alle andere cryptovaluta moet je makkelijk kunnen verhandelen in XRP. Hierdoor zal de liquiditeit van XRP toenemen en kan o.a. de Bitcoin dominantie worden bestreden.

XRP maximalisme versus Bitcoin (BTC) maximalisme?

Het geeft aan de Ripple beschikt over een eigen gemeenschap en sociaal netwerk die graag XRP naar de eerste plaats wil brengen als de beste en meest gebruikte cryptomunt met de grootste marktkapitalisatie. Toch is deze zienswijze krom en hetzelfde geldt voor Bitcoin maximalisten. Ripple en XRP lossen een heel ander probleem op. Ripple heeft een andere waardepropositie voor XRP in vergelijking met Bitcoin.

Om het even kort door de bocht te formuleren: XRP, RippleNet met de InterLedger technologie concurreert uiteindelijk met SWIFT. Bitcoin concurreert uiteindelijk met de BIS in Basel en goud. Inderdaad, banken kunnen zowel de technologie van Ripple als Bitcoin integreren binnen hun eigen bedrijfsprocessen. Banken kunnen cryptovaluta rekeningen voor Bitcoin en XRP aanbieden. De Vontobel bank en Union Bank zijn twee concrete voorbeelden waar dit nu gebeurd.

Bovendien kunnen banken gebruik maken van nieuwe superieure derde generatie blockchain platforms zoals Cardano of EOS voor het werken met slimme contracten, Dapps en digital assets. Met andere woorden: meerdere uitmuntende crypto projecten en tokens met een duidelijke waardepropositie kunnen vreedzaam naast elkaar bestaan aangezien ze verschillende rollen innemen in de wereld van crypto finance. Concurrentie op het gebied van specifieke gebruikstoepassingen is altijd goed en het feit dat Ripple nu beschikt over XRP united als een echte Ripple exchange kan alleen worden toegejuicht.

Welke cryptovaluta kun je bij XRP United voor XRP verhandelen?

De volgende valutaparen worden op dit moment aangeboden:

Wat is het nadeel van XRP United?

Het feit dat XRP United een gereguleerde crypto exchange is in Estland komt met een prijskaartje. Inderdaad, XRP United staat onder streng toezicht van de Estse financiële autoriteiten. Waarschijnlijk zal XRP United zich nog moeten bewijzen aangezien handelaren met de hoogste verificatie niveau maar maximaal 50.000 euro per maand kunnen storten en opnemen. Hierdoor zal het moeilijk worden om grote handelsvolumes op te bouwen door de handelsactiviteiten van professionele handelaren. Professionele handelaren hebben geen incentive om over te stappen van bijvoorbeeld Binance naar XRP United. XRP United is nog een jonge cryptobeurs en pas sinds april 2018 actief. Hieronder kun je de launch video bekijken:

https://youtu.be/fDi3lk4ICHs

We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden. Voor meer informatie:

Gerelateerde onderwerpen: