LiɃerɃits Consultants

Bitcoin trading

Bitcoin trading – de verschillende mogelijkheden voor de belegger:

Het online verhandelen van bitcoins kun je op verschillende manieren doen. In algemene termen gaat het bij bitcoin trading om het goedkoop kopen van bitcoins om deze weer duurder te verkopen. Het gaat om het speculeren met wisselkoersen in de vorm van valutaparen, meestal BTC of XBT en de Amerikaanse Dollar of de Euro (XBT/USD of XBT/EUR). Dit kun je gemakkelijk doen op goede bitcoinbeurzen.

bitcoin tradingToch, verschillende traditionele FOREX makelaars bieden ook deze vorm van speculeren aan in de vorm van de traditionele binaire opties en contract for differences. Deze instrumenten maken het voor een belegger mogelijk om makkelijk met de wisselkoers van Bitcoin te speculeren zonder zelf bitcoins op een bitcoinbeurs te kopen. Je hoeft je dan ook niet druk te maken om het beveiligen van een Bitcoin wallet. Bij Plus500 kun je eenvoudig handelen met Bitcoin CFD’s. Bij Optie24 kun je gemakkelijk handelen met Bitcoin binaire opties. Je kunt bij beide makelaars hefbomen inzetten. Een hefboom maakt het voor een Bitcoin belegger mogelijk om een grotere positie in te nemen dan het kapitaal op de rekening toelaat. De belegger hoeft niet te wachten en kan snel een hefboom van 3 of meer toe passen waardoor de belegger meteen zijn positie kan vermenigvuldigen. De belegger kan zo snel 3 x of 10 x maal zo hard winnen of verliezen.

bitcoin trading strategie De meeste bitcoinbeurzen maken het ook mogelijk om hefbomen in te zetten. Deze vorm van handelen met bitcoins heet Bitcoin Margin Trading. De margin is de borg die de Bitcoin exchange als zekerheid vraagt van de belegger in het geval dat de trade niet goed uitpakt. Kraken is uitstekend uitgerust om niet alleen bitcoins voordelig te kopen en te verkopen met een hefboom. Het inzetten van hefbomen is zeer risicovol en het is niet onverstandig om in dat geval de CryptoTrader in te zetten voor het automatisch beheren van je trades bij Kraken.

Voor gevorderde Bitcoin beleggers zijn er Bitcoin termijncontracten en ruilcontracten beschikbaar bij gespecialiseerde makelaars in Bitcoin derivativesBitmex is een bekende makelaar met een goed opgezette cryptocurrency derivatives trading platform.  Let wel even op, het is een Bitcoin trading platform voor derivaten en beschikt daarom niet over een beurs voor het wisselen van euro’s naar bitcoins. Je zult eerst Bitcoins moeten kopen en vervolgens storten op je Bitmex rekening. Het is daarom ook dat we een combinatie van diensten aanbevelen: Kraken & CryptoTrader & Bitmex. Zodoende beschik je over genoeg gereedschappen en mogelijkheden om op hoog niveau een complete bitcoin trading strategie op te stellen.

bitcoin derivates trading bitmex

Een alternatief voor Bitmex is Cryptofacilities. Het beschikt over een compleet handelsplatform voor het handelen in Bitcoin termijncontracten. Hieronder kun je een screenshot zien van de handelsomgeving van Cryptofacilities:

bitcoin trading in termijncontracten (futures)

 

Er zijn ook andere instrumenten onder ontwikkeling waaronder Bitcoin Exchange Traded Funds en Bitcoin opties. Hiermee zijn we aan het einde gekomen van dit artikel over Bitcoin trading.

Voor meer informatie: