LiɃerɃits Consultants

Beleggen in Bitcoin

Waarom zou ik beleggen in Bitcoin?

beleggen in bitcoinHier volgen een aantal redenen waarom beleggen in bitcoin niet gelijkstaat met het beleggen in digitale lucht. Voor dat we beginnen maak ik eerst een onderscheid tussen Bitcoin het technologisch netwerk en bitcoin(s) als de digitale eenheid of token dat wordt gebruikt binnen het netwerk.

  • Bitcoin is een nieuwe internet technologie voor het uitwisselen van waarde. Bitcoins werken fantastisch als een vorm van digitaal contant geld.
  • Bitcoin werkt als een peer-to-peer decentraal netwerk zonder tussenkomst van derde partijen. Bitcoin is geen bedrijf. Het is als het internet een nieuwe democratische, ongecensureerde technologie. Het wordt daarom ook wel het internet van het geld genoemd.
  • Bitcoins zijn de onvervreemdbare digitale rekeneenheden waarover je volledig de eigenaar bent. In de vorm van geld zijn ze programmeerbaar. Het is programmeerbaar cryptogeld in jouw eigendom.
  • Bitcoins worden niet als schuld door een bank uitgegeven. Bitcoins kunnen niet worden gecontroleerd of worden gemaakt door banken. Bitcoins en het Bitcoin netwerk liggen buiten het bereik en de controle van banken.
  • Bitcoin heeft een ingebouwde schaarste (maximaal 21 mijoen bitcoins in omloop) en is ontwikkeld op basis van de beginselen van vrij gezond contant geld. Digitaal fiat geld op een bankrekening is ingesloten in centraal geleid financieel systeem dat werkt op basis van schuldcreatie (geldverruimingsprogramma’s) voor het bewerkstelligen van een gecontroleerde inflatie.
  • Bitcoin werkt altijd 24 uur per dag voor het verrichten van betalingen waar dan ook in de wereld voor minimale transactiekosten. Hoelang en hoeveel kost het om Chinese Yuan over te boeken van een Nederlandse bankrekening naar een bankrekening van een partner in Shanghai?
  • Doordat het programmeerbaar is, kan Bitcoin gebruikt worden voor een ongekende hoeveelheid van nieuwe disruptieve toepassingen, vooral als het gaat voor remittance doeleinden en het opnemen van de zogenaamde unbanked, die mensen in vooral de Derde Wereld die geen bankrekening hebben, maar wel over een smartphone en internetverbinding beschikken!

Deze redenen zijn voldoende om aan te geven waarom het beleggen in bitcoin een slim idee is. Door de verdere geldontwaarding van fiat valuta’s in eerst de arme landen en vervolgens de rijkere landen, zal Bitcoin meer en meer worden ontdekt en gebruikt worden voor kapitaalvlucht en vermogensbescherming. Door de ingebouwde schaarste zal de Bitcoin koers zich in een wilde vaart omhoog bewegen. Zorg er wel voor dat uw bitcoins beveiligd zijn en niet kunnen worden gestolen door kwaadaardige programma’s, hackers en dieven. Voor meer informatie:

Hoe kan ik het beste beleggen in Bitcoins?

Dit kunt u doen door het toepassen van een slimme Bitcoin trading strategie. Voor meer informatie:

Welke andere factoren maken van Bitcoin een zeer attractieve belegging?

Hieronder een aantal relevante video’s over het beleggen in Bitcoin en de aanverwante koers verwachtingen: