LITECOIN FOUNDATION

21-08-2017

![litecoin foundation]((/static/2017/08/litcoin-foundation.png)Litecoin is de klassieke en is de beste cryptocurrency na Bitcoin. Litecoin is in feite de eerste en beste cloon van Bitcoin. Het muntje heeft een relatief lange ontwikkelingsgeschiedenis en kan als het kleine broertje van Bitcoin worden beschouwd. Litecoin heeft een hechte gemeenschap en een eigen stichting: Litecoin Foundation. De Litecoin Foundation is gevestigd in Singapore en bestaat uit de volgende directieleden:

Charlie Lee (de maker van Litecoin en de belangrijkste ontwikkelaar), Xinxi Wang, en Franklyn Richards. De Litecoin Foundation heeft als doel om Litecoin verder te ontwikkelen.

De stichting financiert de Litecoin ontwikkelaars van de Litecoin Core en Project groepen. Litecoin heeft geen blokketen zoals Decred of Dash waarbij een percentage van de transactiekosten worden afgeroomd voor het betalen van ontwikkelaars. De inkomsten van de ontwikkelaars van Litecoin zijn afhankelijk van donaties. De meeste werken gratis in de avonduren of alleen part-time voor het ontwikkelen van de Litecoin blokketen en het Litecoin betalingsnetwerk. De donaties die via de stichting binnen komen worden vooral gebruikt voor het betalen van salarissen van ontwikkelaars die zich volledig toewijden aan de ontwikkeling van Litecoin.

De Litecoin gemeenschap werkt onder leiding van de stichting hard aan de verdere ontwikkeling van het netwerk. Er worden vele grote stappen gezet. De belangrijkste zijn de implementatie van Segregated Witness en het Lightning Network. De Litecoin Stichting heeft ook een officiele brief gestuurd naar de directeur van Blockstream, Adam Back, voor het toevoegen van Litecoin in het Satellite project. Dit project behelst het uitzenden van de Bitcoin blokketen in de ruimte via satellieten om zo via een eenvoudige parabool antenne toegang te krijgen tot het Bitcoin netwerk zonder dat een internet verbinding vereist is. Litecoin werkt ook al aan het implementeren van de RSK smart contract technologie via een side chain op de Litecoin blockchain.

De Litecoin Foundation geeft ook informatie over wat er allemaal speelt binnen de gemeenschap en welke verbeteringen zijn toegevoegd om het protocol en de blokketen te optimaliseren. Hieronder kun je Franklyn Richards aan het woord zien in de Litecoin Developer Update video:

Litecoin wordt onderschat en vaak over het hoofd gezien vanwege nieuwe ICO's en andere spannende nieuwe muntjes waar geld in wordt gepompt. Litecoin en Bitcoin zijn zeer compatibel en zullen samen zich verder ontwikkelen. Het is de bedoeling dat er in de toekomst makkelijk kan worden geschakeld tussen het Bitcoin en Litecoin netwerk zonder de tussenkomst van derde partijen zoals exchanges.

Voor meer informatie: