Wat is Bitcoin?
Wat is Bitcoin? Wat maakt het zo uniek en bijzonder?
****Bitcoin kan kort beschreven worden als een disruptief p2p digitaal contant geldstelsel dat automatisch werkt op basis van cryptografische algoritmes (consensus, Proof-of-Work) en een gedistribueerde blockchain zonder derde partijen. De bereikte consensus over de status van de boekhouding is een emergente eigenschap!
Het netwerk effect in combinatie met de ingebouwde cryptografische principes maakt Bitcoin tot een globaal, open, onkraakbaar, niet te vervalsen en niet te manipuleren vrij p2p netwerk voor het communiceren van waarde en uitvoeren van ongecensureerde transacties! We zijn nu als mensheid getuigen van een unieke financieel paradigma verschuiving. Koop bitcoins en maak deel uit van deze positieve doorbraak voor het decentraliseren van de macht van geld terug naar de gebruiker, ieder individueel mens voor het bewerkstelligen van financiële zelfbeschikking. Is dat niet een vergeten mensenrecht?
De Bitcoin revolutie:
Bitcoin is voor banken en de effectenhandel wat email was voor de grote postbedrijven. In beginsel is het een peer-to-peer netwerk voor het communiceren van waarden. Bitcoins zijn de unieke digitale tokens die een waarde kunnen representeren en een digitaal onvervreemdbaar eigendom zijn binnen het netwerk. De transactie of uitwisseling van een bitcoin is een overdracht van een digitaal eigendom. Bitcoins zijn in die zin onvervreemdbare virtuele goederen zonder derde partij risico's. Ze werken uitstekend als een vorm van digitaal contant geld. Meer en meer mensen en institutionele beleggers beleggen in Bitcoin.
De Bitcoin transacties worden vastgelegd op basis van een Proof of Work protocol in een decentraal kassaboek die door het gehele netwerk wordt bijgehouden en gecontroleerd zodat één bitcoin niet twee keer kan worden uitgegeven. Dit is belangrijk gegeven aangezien digitale bestanden zoals email onbeperkt gekopieerd kunnen worden. Dit is niet het geval met Bitcoin. Er zullen in totaal maar maximaal 21 miljoen bitcoins in omloop zijn. Bitcoin heeft hierdoor een ingebouwde schaarste. Dit feit samen bekeken met het netwerk effect en de kwantiteitstheorie van geld zullen voor een opwaartse koersontwikkeling zorgen. Bitcoin kent geen inflatie. Bitcoin kent geen banken, bedrijven of andere derde partijen. Consensus wordt op basis van cryptografische regels en eigenschappen bereikt. Bovendien Bitcoin kent een uniek menselijke community consensus model. Het werkt of juist niet, zonder een centraal punt van falen, waardoor het bijzondere anti-fragile eigenschappen krijgt en ook nog eens qua code onveranderbaar is wanneer er geen overweldigende overeenstemming is om iets binnen de broncode te verbeteren. Dit 'probleem' is duidelijk zichtbaar in het debat over de schaalbaarheid van Bitcoin en de verdeeldheid tussen actieve deelnemers (nodes) over het nut van grotere blokken in de Bitcoin blockchain. Bitcoin is onkraakbaar en onveranderbaar buiten twijfel de meest veilige blokketen voor waardetransacties.
Nog belangrijker is het volgende: Bitcoin heeft een tegenovergestelde werking als fiat digitaal geld zoals de euro. Een digitale euro wordt als schuld door banken in omloop gebracht en staat op een bankrekening waarover je geen onvervreemdbaar eigendom hebt. Je leent het geld in feite uit aan de bank en je krijgt er niks voor terug. Het zijn banken die de transacties voor je uitvoeren en voor deze dienst kosten in rekening kunnen brengen. Het is de Europese Centrale Bank die onbegrensd euro's op basis van schuld bijdrukt en daardoor geldontwaarding en inflatie in de hand werkt. De euro wordt op termijn alleen maar minder waard en de transacties vinden plaats binnen een totalitair systeem in handen van de banken. Financiële vrijheid en privacy is hier niet te vinden, vermogensbescherming des te minder.
Hoe meer mensen dit feit inzien en vooral de waarde van het vermogen in euro's zien eroderen, hoe meer ze zullen zoeken naar betere alternatieven. Bitcoin is het beste alternatief aangezien het bijna onmiddellijk weer kan worden uitgewisseld voor andere meer waardevollere vermogensbeschermers zoals vastgoed, effecten, relatief betere buitenlandse valuta's en vooral edelmetalen zoals goud en zilver. Inderdaad, Bitcoin kan als een decentraliserende kracht als een zwart gat al het fiat geld kunnen vernietigen in een scenario van hyperinflatie. De prijs van 1 Bitcoin zal astronomisch duur worden en werken als een strategische digitale wereldreservemunt. De vraag naar kleinere rekeneenheden zoals de Bits is nu al een belangrijk onderwerp. De prijs van Bitcoin zal alleen maar door stijgen in het kader van valuta oorlogen. Bekijk maar eens deze video over Bitcoin:
Bitcoins worden verder meer en meer erkend als een nieuwe beleggingsklasse. Meer en meer institutionele investeerders willen bitcoins toevoegen in een beleggingsportefeuille of actief kunnen beleggen in Bitcoin. De ontwikkeling en lancering van Bitcoin Futures en Bakkt in het bijzonder is het meest prominente voorbeeld dat aangeeft dat Wall Street onder leiding van ICE niet meer aan de zijlijn wil staan in de ontwikkeling en professionalisering van deze nieuwe kapitaalmarkt.
Voor meer informatie: