LITECOIN LTC FUTURES

13-10-2017

LITECOIN LTC FUTURES TRADING!

litecoin futuresIs Litecoin futures trading al mogelijk? Inderdaad, de weg is vrij om met Litecoin, maar ook andere crypto's zoals Ripple, Bitcoin en Ether om termijncontracten (futures) te handelen. Je kunt trouwens ook Bitcoin of andere crypto’s als borg gebruiken om met termijncontracten te handelen op een goede crypto derivaten handelsplatform zoals BitMEX.

Wat houdt een Litecoin Future precies in?

crypto futures trading bitcoinHet gaat om verhandelbare contracten inzake de koop (long) of verkoop (short) van de onderliggende waarde van een Litecoin index opgesteld op basis van een of meerdere exchanges, waarbij de levering op termijn plaats zal vinden.

ethereum eth ether futures tradingHet handelen in Litecoin termijncontracten bieden beleggers en daytraders goede mogelijkheden om betere rendementen te behalen zonder over de onderliggende Litecoins te beschikken. De Litecoins kunnen gewoon veilig in de Litecoin wallet blijven staan. Er zal alleen in bepaalde marge (borg) in Litecoin of Bitcoin moeten worden aangehouden in de handelsrekening. Crypto termijn contracten zoals een Litecoin Future zijn makkelijk verhandelbaar op gespecialiseerde cryptocurrency derivatives trading platforms zoals BitMEX.

De koper en verkoper gaan een verplichting aan. Futures zijn ontwikkeld geworden voor grondstoffen, maar zijn zeer populair om te verhandelen voor valuta’s en cryptogeld. Het handelen in Litecoin futures is ongedekt en kan worden gedaan met behoorlijke hefbomen, wel tot 1:20 bij BitMEX. Het is daarom niet vreemd dat er een borg moet worden gesteld (de marge).

Even voor de duidelijk. Dit is geen beleggingsadvies. Het handelen in Litecoin futures is erg riskant vooral omdat het een relatief kleine, nieuwe markt is met weinig liquiditeit. Heb je geen ervaring met crypto futures, begin niet met Litecoin Future trading, maar start met Bitcoin Futures. Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels: