LIQUID NETWORK

28-06-2017

Het Liquid network is een zijketen op de hoofdketen van Bitcoin met als doel het Interchange Settlement Lag probleem op te lossen en de Bitcoin markt meer liquiditeit te geven.

Het Interchange Settlement Lag probleem heeft alles te maken dat transacties traag worden afgewikkeld binnen de blokketen van Bitcoin. Vertragingen en trage bevestigingen van de afwikkeling van transacties binnen het Bitcoin netwerk maken de bedrijfsprocessen van vooral de Bitcoin beurzen ingewikkeld, risicovol en daardoor ook duurder. Dit probleem kan gemakkelijk worden vermeden door de implementatie van het Liquid network. Liquid kan als een uitbreiding voor de Bitcoin blokketen worden voor het optimaliseren van de Bitcoin kapitaalmarkten. Het idee is gebaseerd op de zijketen technologie zoals deze door Adam Black, Pieter Wuille, Luke Dashjr en Gregory Maxwell is beschreven in de white paper: Enabling Bitcoin innovations with pegged sidechains.

Door het toepassen van deze technologie kunnen beurzen, betalingsportalen en handelaren onmiddellijk wederzijdse transacties uitvoeren en afwikkelen alvorens de eindbalans in de Bitcoin hoofdteken definitief wordt vastgelegd.

Hoe werkt het Liquid Netwerk?

Bitcoins kopen en verkopen tussen verschillende beurzen en andere dienstverleners zoals wisselkantoren is nu ook vanuit een financieel, technologisch en veiligheidsaspect nu zonder problemen mogelijk waardoor de klant o.a. sneller bitcoins kan ontvangen in zijn bitcoin wallet.

Liquid wordt op dit moment ontwikkeld door Blockstream in samenwerking met Bitfinex, BTCC, Kraken, Unocoin en Xapo. Meerdere beurzen zullen volgen. Volgens Samson Mow (CTO BTCC) en  Jesse Powell (CEO Kraken) zal het Liquid netwerk een chame changer zijn voor de ontwikkeling van de Bitcoin en daarmee ook de kapitaal markten van andere cryptocurrencies.

Voor meer informatie: