ICO SERVICE PROVIDER

10-03-2018

Wat is een ICO service provider?

ico service providerEen ICO service provider is vaak een adviesbureau die een bedrijf helpt met het opzetten van een ICO. Op dit moment is er nog veel onduidelijkheid over de wettelijke status van de coin of token dat wordt gelanceerd. Dit is vaak afhankelijk van de jurisdictie en de ondersteunde wetgeving. Gibraltar, Singapore, Liechtenstein en Zwitserland zijn op dit moment de meest vooruitstrevende landen op dit gebied. Een ICO service provider kan vaststellen welke jurisdictie het meest geschikt is voor een bedrijf.

De trend is ingezet en wanneer de wetgeving duidelijk is zullen meer en meer bedrijven financiering proberen te krijgen met een token sale via een ICO en dwarsliggende banken meer en meer links laten liggen.

Een goede ICO service provider kan ook helpen met het vaststellen welke blockchain technologie het best geschikt is om de token op te lanceren. De blokketens van Bitcoin en Ethereum zijn voor veel bedrijven te beperkt voor vooral de massale adoptie van een bepaalde applicatie of product dat ze willen lanceren. In dat geval kan de blokketen van EOS of Cardano beter geschikt zijn. Gaat het puur om het uitgeven van effecten op de blokketen, dan zou toch weer de blokketen van Bitcoin in aanmerkingen kunnen komen door gebruik te maken van de diensten van RSK, Factom of Stratis. Een ICO service provider kan hier ook uitkomst bieden.

Een goede ICO service provider of adviesbureau zal een bedrijf helpen met het hele project. Er is een tekort aan mensen met ervaring en kennis, daarom zullen vele bedrijven kiezen voor het geheel uitbesteden van een ICO lancering. Daar zitten natuurlijk ook risico's aan vast. Het is belangrijk om even op onderzoek uit te gaan of een consultant te raadplegen.

Waar moet je aan denken bij het opzetten van een ICO en een ICO service provider?

Wil je een ICO opzetten met een externe partij ( de ICO Service Provider) dan zul je de volgende vragen moeten stellen:

  1. Hoelang is de ICO service provider actief?
  2. Wie zijn de ontwikkelaars?
  3. Op welke blokketens kunnen ze een token verkoop opzetten?
  4. Wordt er een duidelijke definitie geformuleerd over de werking van de token? Op welke manier zal de token worden uitgegeven?
  5. Zal er een concrete white paper worden opgesteld?
  6. Is er een broncode audit, een externe partij die de kwaliteit van de geleverde ICO services controleert voordat de ICO officieel wordt gelanceerd?
  7. Verifieer nogmaals de veiligheidsmaatregelen en procedures in termen van risico management. Concreet: hoe werken de token wallets? Hoe kunnen deze het beste worden beschermd? Hoe worden de tokens tegen hacks beschermd?
  8. Wat zijn de wederzijdse verantwoordelijkheden en contractuele verplichtingen?
  9. Hoe ziet de marketing strategie er uit en hoe zal de token worden toegevoegd bij verschillende beurzen?
  10. Wat zijn de kosten?

Het opzetten van een ICO met behulp van een ICO provider zal een ontwikkelingstraject inhouden. Dit zal ook een behoorlijke investering inhouden. Dit is een drempel voor vele bedrijven die juist zoeken naar financiering. Hier kan ook een ICO adviseur uitkomst bieden. Het zoeken naar de juiste weg is voor ieder bedrijf uniek. Daarom is het voor elk bedrijf die een ICO wilt uitbrengen van belang om altijd een externe adviseur raad te plegen alvorens een ICO service provider met een kant-en-klare oplossing te omarmen.

Ben je op zoek naar een ICO service provider? We kunnen je helpen met het zoeken naar een passende dienstverlener of adviesbureau. Neem vrijblijvend contact met ons op: liberbits(at)gmail.com.

Voor meer informatie: