LiɃerɃits Consultants

RIPPLE

rippleRipple is een controversieel betalingsnetwerk voor de meeste Bitcoin aanhangers. Ripple doet precies wat Bitcoin niet doet: de banken een alternatief p2p-betalingsnetwerk aanbieden. Het Bitcoin netwerk werkt zonder banken, het Ripple netwerk met banken. Bitcoin wordt omarmd en vrijwillig ontwikkeld door vrijbuiters, geuzen, anarchisten, idealisten en geniale cryptografen, Ripple wordt ontwikkeld door een bedrijf (Ripple Labs) met winstoogmerken.

Banken zijn technologische dinosauriërs en Bitcoin met nu een keur van andere cryptovaluta’s een levensgevaarlijke meteoorinslag. Dankzij het p2p-betalingsnetwerk van Ripple kunnen banken deze meteoorinslag overleven en concurreren met de wereld van nieuwe financiën. Hieronder in de video kun je zien hoe het Ripple netwerk in de praktijk werkt:

Inderdaad, de banken zijn wakker geworden en bijna elke bank is nu bezig met een of andere blockchain project en meer dan 15 van de 50 belangrijkste internationale grootbanken maken al gebruik van het Ripple netwerk. Bovendien zal er door Ripple Labs een deflatoir monetair beleid worden gevoerd. Dit maakt Ripple tot een zeer interessante belegging. Voor meer informatie: