Wat is Skycoin?

12-01-2018

skycoinSkycoin kun je in de wereld van crypto financiën als een oude klassieke altcoin beschouwen. Er zijn niet veel beleggers die deze cryptomunt kennen. Dit is jammer, het is een onderschat project met een aantal bijzondere en unieke eigenschappen en doelstellingen.

Wat is er bijzonder met de Skycoin?

In de eerste plaats, de Skycoin  maakt deel uit van een groter project waarbij het verwezenlijken van een superieur netwerk, een beter internet op het bestaande internet, wordt nagestreefd. Dit netwerk heet het Skywire netwerk en bestaat uit nieuwe protocollen voor data communicatie die o.a. de volgende bekende protocollen kunnen gaan vervangen: MPLS, IPv4/IPv6, OpenFlow, Tor, I2P. Door het verwezenlijken van een superieur decentraal netwerk voor data communicatie kun je er ook voor zorgen dat je niet kunt worden gecensureerd door Internet Service Providers en andere internet corporaties die daadwerkelijk behoorlijke spaken in het wiel zouden kunnen zetten voor de verdere opmars van cryptovaluta en ook een neutraal internet. Skycoin begint vanuit het herzien van de netwerk infrastructuur op basis waarvan het bliksemsnel zal werken en niet meer te stoppen is!

In de twee plaats, Skycoin kijkt niet alleen naar de technische externe infrastructuur voor het garanderen van een decentraal netwerk, maar ook de intrinsieke essentiële werking: het consensus algoritme voor de blockchain!  De Skycoin blockchain heet de Skyledger en bestaat uit verschillende unieke blokketens die met elkaar binnen een netwerk van vertrouwde nodes met elkaar communiceren. De consensus geschiedt met een speciaal ontworpen Obelisk consensus algoritme. Deze garandeert een consensus op basis van een netwerk van vertrouwde nodes waarbij de Skycoin gemeenschap volledig de controle behoudt en de controle over het netwerk overnemen, mochten bepaalde kwaadaardige partijen proberen de blockchain en het netwerk proberen te saboteren. Saboteurs worden direct gedetecteerd en buiten gesloten. Deze unieke innovatieve Obelisk algoritme behoudt de Skycoin cryptocurrency decentraal. De tragiek van de andere cryptovaluta is dat de gebruikte Proof-of-Work of Proof-of-Stake algoritmes een bepaalde mate van centralisatie van macht inhouden en daardoor niet echt volledig decentraal kunnen worden genoemd. De Skycoin ontwikkelaars hebben er alles aan gedaan om een consensus algoritme te ontwikkelen die dit zal vermijden. De Skycoin is een waarachtige decentrale cryptomunt.

In de derde plaats, heeft de Skycoin een superieure programmeertaal ontwikkeld. Cryptogeld is uiteindelijk programmeerbaar geld. De gebruikte programmeertaal is uiterst belangrijk. Bitcoin werkt op basis van een oude, super veilige maar te eenvoudige programmeertaal. De ontwikkelaars van het Skycoin project hebben een CX scripting taal ontwikkelt die veel verder gaat dan Solidity en niet beperkt is tot het programmeren van slimme contracten. De Skyledger, de blockchain van Skycoin is net zoals Ethereum een flexibel programmeerbare blokketen met een vergelijkbare ERC20 tokenization standaard voor het maken van nieuwe tokens en crypto assets op aparte daarvoor apart ontwikkelde Skyledger blockchains. Skycoin verbetert niet alleen de Bitcoin standaard, maar tevens ook die van Ethereum.

Conclusie over Skycoin:

skycoinDe Skycoin is een derde generatie cryptocurrency voor het verwezenlijken van een echt decentraal data communicatie netwerk en decentraal financieel systeem. Sinds 2012 wordt er al door ervaren ontwikkelaars aan dit project gesleuteld. Ontwikkelaars die actief zijn geweest in de Bitcoin en Ethereum gemeenschap. De leerervaringen zijn gebruikt voor het verwezenlijken van een echte decentrale cryptovaluta dat werkt op een superieure netwerk infrastructuur voor data communicatie bovenop het internet. 2018 wordt een zeer bijzonder jaar voor de Skycoin.

Gerelateerde artikels: