Bitcoin ETF beschikbaar in Europa!

06-10-2020

Op 29 september 2020 is de eerste Bitcoin ETF gelanceerd in Europa. De gereguleerde Bitcoin Exchange Traderd Fund (ETF) is genoteerd op de effectenbeurs van Gibraltar met ticker “QBTC.U”. De naam van het beleggingsfonds is The Bitcoin Fund.

bitcoin etf

Deze Bitcoin Fund wordt beheerd door de Canadese vermogensbeheerder 3iQ. Het bedrijf wordt aangevoerd door Fred Pye, de CEO. Fred heeft jarenlang alle mogelijke obstakels weggeruimd en uiteindelijk heeft hij de Canadese toezichthouder zo ver gekregen om een Bitcoin ETF voor de Canadese markt goed te keuren. The Bitcoin Fund heeft sinds 9 april 2020 een officiële een notatie bij de Toronto Stock Exchange (TSX).

Het voordeel van een ETF is dat het de meest eenvoudige manier is om passief te beleggen in Bitcoin. Je koopt namelijk aandelen van het beleggingsfonds. Het maakt Bitcoin als een beleggingsklasse investeerbaar. Het beleggingsfonds in dit geval 3iQ beheerd de onderliggende bitcoins voor de aandeelhouders. Beleggers hoeven niet meer een handelsrekening te openen op een ongereguleerde bitcoin- of cryptobeurs. Hoewel, Nederlanders hebben geluk dat ze gebruik kunnen maken van de Nederlandse Bitvavo Exchange.

![Bitcoin ETF The Bitcoin Fund GBX ]((/static/2020/10/Gibraltar-Blockchain-Exchange.jpg)

Dankzij het feit dat de Gibraltar Stock Exchange op 29 september 2020 deze Canadese Bitcoin ETF heeft genoteerd, kunnen nu institutionele beleggers in Europa zonder problemen Bitcoinaandelen van dit fonds kopen. Niettemin, Europese beleggers beschikken over ook andere alternatieven. Voor meer informatie over dit onderwerp:

Gerelateerde artikels: