Bitcoin is digital energy, uitgelegd door Saylor

03-12-2021

We zitten in een eindfase van een tijdperk van digitale transformatie die met de komst van het internet is begonnen. Bitcoin maakt hier nu een belangrijk deel van uit. Bitcoin digitaliseert nu de laatste bouwblokken van de analoge samenleving: eigendom, energie en geld. Volgens Michael Saylor is Bitcoin Digital Energy.

Wat, digitale energie, wat bedoelt deze excentrieke directeur en erudite raketingenieur nu hiermee? Volgens Einstein is materie energie, en energie is ook materie. Wat is eigendom? Eigendom is economische materie. Wat is geld? Geld is economische energie. Kun je geld converteren in eigendom? Zeker is dat mogelijk. Kun je eigendom converteren in geld? Zeker, het kost een paar maanden om bijvoorbeeld vastgoed te verkopen voor geld. Is Bitcoin digitaal geld? Ja. Het is het eerste solide geldstelsel dat niet door politici en rentmeesters is gebouwd, maar door ingenieurs (cypherpunks) en onafhankelijk opereert als een autonoom protocol. Als een protocol brengt het een broodnodige scheiding tussen geld en staat tot stand. Het bewerkstelligt financiële vrijheid.

Bovendien, als een protocol is het een cruciale toevoeging binnen de internet protocol stack. Is bitcoin digitaal eigendom? Ja. Je hebt zelf de sleutels in handen, het is onvervreemdbaar digitaal eigendom. Is het digitale energie? Hoor het antwoord van Michael Saylor zelf in dit uitgebreid gesprek met Peter van de What Bitcoin Did podcast.