Hoe kan bitcoin ons van de financiële ondergang redden?

15-03-2021

We willen onze lezers wijzen op een goed gesprek tussen Boris van der Ven en Robert Valentine. Robert Valentine is de leider van de Nederlandse Libertaire Parij (LP). Deze partij streeft naar het terugdringen van de macht van de overheid en stelt de menselijke individuele vrijheid centraal.

Minder overheid, meer vrijheid

De Libertaire Partij baseert zich qua economisch denken op de Oostenrijkse school die uitgaat van het individueel menselijk handelen (praxeologie) en een herbezinning op kapitalisme. Kapitalisme wordt vaak gezien als iets voor corrupte bankiers en hebzuchtige directeuren; maar is dat wel zo? Wat is eigenlijk een economisch kapitalistisch systeem? Wat is de rol van de overheid in de samenleving?

In de Oostenrijkse school staat de vrije marktwerking voorop en die is gebaseerd op een prijsmechanisme op basis van solide geld. Sinds de definitieve loslating van de goudstandaard in 1971 zitten we op een fiatgeld standaard die volledig wordt beheerst door het bankwezen en de centrale banken. De macht over de geldprinter is misbruikt; fiatvaluta wordt steeds meer ontwaard en dit heeft het prijsmechanisme van de markt verder verstoort. Het is een ziek stervend geldsysteem. De bekende Wall Street investeerder Michael Burry waarschuwt voor hyperinflatie.

Bitcoin als redding en oplossing voor een nieuwe crisis

De Libertaire Partij heeft als enige partij in Nederland hierover duidelijke standpunten. Dit geldt ook voor bitcoin als een oplossing voor het huidige bankroete monetaire systeem. De Libertaire Partij heeft ook een uniek standpunt met betrekking tot het gebruik van bitcoin als een van de oplossingen voor de financieel economische problemen waar de samenleving mee te maken zal krijgen. Een nieuwe financiële ineenstorting is onafwendbaar, The Great Reset is op gang gebracht. De Libertaire Partij pleit dan ook voor de afschaffing van vermogensbelasting op bitcoin en soepele regelgeving voor Nederlandse bitcoinbedrijven.

Hieronder kun je het gesprek zien en zelf Robert aan het woord zien over hoe Bitcoin een oplossing en redding is voor onze financiële ondergang.

Steun de Libertaire Partij (LP) en help de adoptie van bitcoin in Nederland!

Aanbevolen artikel: