Vermogensbeheerders kiezen nu voor Bitcoin!

11-12-2020

De laatste maanden hebben steeds meer beroemde beleggers en vermogensbeheerders aangekondigd om bitcoin toe te voegen als een belegging. Bitcoin wordt steeds meer als een nieuwe beleggingsklasse geaccepteerd en geadopteerd door de traditionele financiële wereld. Warren Buffet mag misschien Bitcoin afvaardigen als rattengif; er zijn een hoop bekende persoonlijkheden uit de beleggerswereld die Bitcoin nu wel accepteren als een belegging.

Welke beroemde persoonlijkheden uit de beleggerswereld schamen zich niet meer om zich te associëren met bitcoin?

Hier volgt een kleine selectie van legendarische beleggers die nu inzetten op Bitcoin:

Op de eerste plaats is er Paul Tudor Jones van de Tudor Investment Cooperation. Hieronder in de video kun je Paul Tudor Jones aan het woord zien:

Op de tweede plaats komt Bill Miller van Miller Value Partners. Hieronder in de video kun je Bill Miller aan het woord zien:

Op de derde plaats komt George Ball van Sanders Morris Harris. Hieronder in de video kun je George Ball aan het woord zien over zijn Bitcoin standpunt:

Op een vierde ereplaats komt de legendarische Stan Druckenmiller van Duquesne Capital Management. Hieronder in de video kun je Stan Druckenmiller aan het woord zien over Bitcoin:

Vervolgens zijn ook Rick Rieder en Larry Fink van Blackrock overstag. Het lijkt erop dat BlockRock wel graag een Bitcoin ETF zou willen lanceren en de belangrijkste kopstukken van deze gigant nu Bitcoin aankaarten.

Verder is Ray Dalio van Bridgewater Associates van mening veranderd. Net zoals Inigo Fraser Jenkins van AllianceBernstein; en heeft ten slotte het voorname beleggingsfonds van Guggenheim partners ook besloten om $500 miljoen te investeren in bitcoin.

Waarom zijn deze heren uit de beleggingswereld naar voren getreden?

Het algemene sentiment is dat we in ongekende monetaire wateren zijn terechtgekomen. De economische impact van de wereldwijde lockdowns om de pandemie te beperken zijn ongekend groot. Internationaal wordt er gesproken over een Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst, terwijl de centrale banken via steunaankopen en ongekend grote kredietverstrekking het financieel systeem liquide proberen te houden. Deze onzekerheid en liquiditeitsverstrekking brengt onvoorziene risico’s mee, vooral als het gaat op het gebied van geldontwaarding. De negatieve rentepolitiek maakt de obligatiemarkt steeds minder interessant, terwijl de aandelenmarkten en de gehele vastgoedsector oververhit zijn geraakt.

Bitcoin als de nieuwe digitale reddingsboot

Vervolgens is er Bitcoin, een nieuwe digitale beleggingsklasse en alternatief decentraal financieel systeem die niet gecorreleerd is aan het centraal gestuurde financiële systeem. De waardepropositie van bitcoin als digitaal goud op het internet wordt steeds beter begrepen; terwijl de wereld verder digitaliseert. Het is onverantwoord om in deze tijden geen blootstelling te hebben aan deze beleggingsklasse. Vandaar, Bitcoin wordt nu geleidelijk opgenomen door de reguliere financiële orde als een nieuwe digitale veilige haven voor ongekende risicovolle tijden of juist als een reddingsboot. Een digitale reddingsboot die drijft op een aankomende onstuimige zee van centrale bankenliquiditeit die het fiat-geldvermogen verder zal ontwaarden.

Bronvermelding: dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op Medium en met toestemming overgenomen: