ZCLASSIC

30-01-2018

Wat is Zclassic voor een cryptomunt?

zclassicZclassic is een afsplitsing van ZCash. De ontwikkelaars van Zclassic vinden de onderliggende technologie van ZCash perfect voor het verwerkelijken van anonieme transacties, maar waren niet gecharmeerd door twee belangrijke ZCash probleempunten.

Het is namelijk zo dat 20 % van alle transactiekosten bij het delven of toevoegen van een nieuwe blok terug vloeien naar een pot in handen van de eigenaars, de initiële ontwikkelaars. Zclassic brengt 100 % van de transactiekosten terug naar de delvers. Ze beschouwen die 20 % heffing als een belasting voor de oprichters. De ontwikkeling van ZClassic moet door de gemeenschap zelf worden gefinancierd en niet door het opeisen van een gedeelte van de transactiekosten. De naam zelf resoneert met Ethereum Classic (ETC). Ethereum Classic is ook het gevolg van een afsplitsing of vork binnen Ethereum. Een gedeelte van de Ethereum gemeenschap ging niet mee met de beslissing van de stichting en het gros van de gemeenschap om de hacker (van de eerste Ethereum DAO) te isoleren binnen de oorspronkelijke blokketen. Een aantal delvers en gemeenschapsleden volgden niet deze beslissing en besloten om de oorspronkelijke blokketen, Ethereum Classic, te onderhouden. We zouden de situatie ook kunnen vergelijken met  de wederzijdse relatie tussen Dash en PIVX.

In die zin, zijn er ontevreden ex-Zcash leden die zich ergeren aan de manier waarop Zcash werkt. Een ander probleempunt van Zcash is de met opzet gemaakte distributie schaarste van Zcash coins gedurende de opstart periode van het ecosysteem. Bij Zclassic wordt deze schaarste truc niet toegepast waardoor de coin meteen veel in waarde steeg. Met andere woorden, het lijkt erop dat de makers van Zclassic Zcash een scam coin vinden. De volgende stap is het organiseren van een nieuwe vork van Zclassic met een vork van Bitcoin voor het verwezenlijken van een superieure Zclassic variant met alle nieuwe Bitcoin tech snufjes. Dit is Bitcoin Private. Het is een samensmelting van Bitcoin met Zclassic.

Conclusie:

zclassicZclassic bewijst weer eens hoe interne 'governance' problemen, protocollen en initiële coin startup procedures kunnen leiden tot afsplitsingen (forks). Het toont ook aan hoe belangrijk het is dat de opzet en lancering van een nieuwe cryptovaluta zo veel mogelijk eerlijk en transparant verloopt in het belang van een lange termijn ontwikkeling voor de groei van een hecht eco-systeem en gemeenschap. Zclassic zelf niet die gemeenschap ontwikkeld om daadwerkelijk te groeien en vooral betere wallets te ontwikkelen. De oplossing is het uitvoeren van een Bitcoin vork en een Zclassic vork voor het scheppen van een nieuwe Bitcoin altcoin, Bitcoin Private. Natuurlijk, de Bitcoin naam wordt overgenomen om beleggers en ontwikkelaars aan te trekken om een grotere gemeenschap te ontwikkelen. Het wordt een nieuw interessant cryptocurrency experiment om te volgen.

Het bevestigt nogmaals dat Monero op dit moment de beste keuze is voor iemand die op zoek is naar een cryptocurrency die de anonimiteit van haar gebruikers het beste beschermt. Deze anonieme cryptomunt werkt met een hechte gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars goed door aan de ontwikkeling van Monero: