Morgan Stanley werkt mee aan de adoptie van Bitcoin!

25-08-2021

Oplettende analisten hebben even flink moeten zoeken in de Morgan Stanley opgaves bij de Amerikaanse toezichthouder, de sec; echter wat blijkt? Morgan Stanley heeft via verschillende fondsen bitcoin (BTC) toegevoegd in de portefeuille. Morgan Stanley accumuleert Bitcoin.

Hoe heeft Morgan Stanley een bitcoin positie verworven?

Morgan Stanley beschikt over verschillende beleggingsfondsen. Als een institutionele belegger kan Morgan Stanley de GBTC aandelen van Grayscale Investments kopen. Het Bitcoin fonds van Grayscale is een uitstekende manier voor institutionele beleggers om op een indirecte en gereguleerde manier bloostelling te krijgen tot bitcoin.

Uit de opgaves van de Security Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse toezichthouder, blijkt onder meer dat het Morgan's Insight Fund 928,051 GBTC aandelen heeft toegevoegd.

Inderdaad, via verschillende fondsen accumuleert Morgan Stanley steeds meer bitcoin (BTC). Zo werd afgelopen zomer bekend dat het Europe Opportunity Fund van Morgan Stanley zo'n 28.000 GBTC aandelen had toegevoegd.

Even voor de duidelijkheid, Morgan Stanley is een systeem kritische investeringsbank en vermogensbeheerder voor institutionele beleggers en rijke particulieren. Morgan Stanley beheert meer dan 2000 miljard dollar voor haar klanten en is sinds maart 2021 begonnen met het aanbieden van bitcoin fondsen aan haar vermogende klanten.

Morgan Stanley adopteert een Bitcoin overlevingsstrategie

Bovendien heeft Morgan Stanley geïnvesteerd in NYDIG. NYDIG heeft de infrastructuur gebouwd waarmee het Amerikaanse bankwezen en financieel systeem bitcoin kan integreren in haar bedrijfspraktijken... wat gebeurd er op de achtergrond? Blijkbaar ziet Morgan Stanley Bitcoin als een bedrijf kritische nieuwe beleggingsactiva. Deze enorme dinosauriër wil niet worden uitgeroeid door de impact van Bitcoin.

Morgan Stanley wil juist een sleutelspeler worden in een aankomend nieuw volledig digitaal financieel systeem waarbij Bitcoin een sleutelrol zal spelen als het nieuwe goud. Morgan Stanley werkt indirect via NYDIG aan de integratie van een Bitcoin Standard binnen het Amerikaans financieel systeem.

Morgan Stanley is niet alleen....

Morgan Stanley is trouwens niet alleen, de oudste bank van de Verenigde Staten, BNY Mellon, heeft onder meer in FireBlocks geinvesteerd en biedt haar vermogende klanten bitcoin investeringsopties aan. Zelfs JP Morgan Chase is gecapituleerd. Bitcoin is niet meer te stoppen en wordt door alle zakenbanken in de Verenigde Staten op een of andere manier geadopteerd. Wall Street wordt straks omgedoopt tot Bitcoin Street ( :

Beschik jij al over Bitcoin en welke Nederlandse partij is de beste?

Lees hier onze recensie: