Het Grayscale bitcoinfonds en haar impact op de bitcoin koers

05-01-2021

De groei van het bitcoinfonds van Grayscale is in het laatste kwartaal van 2020 medebepalend geweest voor de stijgende bitcoin koers. Hieronder in de grafiek kun je de BTC koers zien als de gele lijn. De blauwe balken is het beheerde bitcoinvermogen van Grayscale. Er is een duidelijke correlatie tussen het toenemende vermogen en de stijgende prijs. Grayscale Investments is een van de belangrijkste kopers geweest in 2020.

![bitcoin]((/static/2021/01/Grayscale-Bitcoin-koers-1-1024x443.png)

De groei van het bitcoinfonds van Grayscale is in het laatste kwartaal van 2020 medebepalend geweest voor de stijgende bitcoin koers. Hieronder in de grafiek kun je de BTC koers zien als de gele lijn. De blauwe balken is het beheerde bitcoin vermogen van Grayscale. Er is een duidelijke correlatie tussen het toenemende vermogen en de stijgende prijs. Grayscale Investments is een van de belangrijkste kopers geweest in 2020.

Grayscale Investments biedt vermogende klanten en institutionele beleggers een manier om blootstelling te krijgen tot bitcoin, zonder zelf bitcoins te bezitten. De klanten van Grayscale kopen aandelen (GBTC) van het bitcoinfonds. Verschillende hedgefunds en vermogensbeheerders maken van Grayscale’s dienstverlening gebruik.

Concreet voorbeeld, op oudejaarsdag 2020 heeft Three Arrows Capital, een hedgefonds in Singapore, 14 miljoen GBTC-aandelen gekocht. In totaal beschikt Three Arrows Capital over 38.888.888 aandelen GBTC. Dit staat nu voor ruim 7 % van de bitcoins die Grayscale beheert voor haar klanten. Inderdaad, Three Arrows Capital is een van de belangrijkste klanten van Grayscale. Het is Grayscale die op de markt voor haar klanten de benodigde bitcoins opslokt en daarvoor de GBTC-aandelen uitgeeft. 1 GBTC aandeel staat voor 0,001 bitcoin.

Voor meer informatie: