Is er een Blox Storing? Zijn er alternatieven voor Blox?

02-02-2021

In het kort: de BLOX app bekend van de televisie reclame heeft voor veel belangstelling gezorgd. Deze belangstelling heeft ervoor gezorgd dat de Blox app in 2020 overbelast werd en last van storingen had. Dit is normaal voor een nieuwe smartphone crypto app onder ontwikkeling. Echter, niet iedereen was geduldig; een Blox storing tijdens een snelle koersstijging of -daling is frustrerend. In dit artikel bespreken we de Blox app, de voor- en nadelen; en welke alternatieven er zijn.

Voor de ongeduldige lezer: de Nederlandse Bitvavo exchange app is een prima alternatief voor de BLOX app.

Introductie

De BLOX app heeft onder meer bekendheid gekregen door verschillende televisiereclames. Blox heeft als sponsor van Ajax in 2021 weer voor verdere belangstelling gezorgd. Het is een makkelijk te gebruiken crypto smartphone app om kennis te maken met de wereld van crypto’s en bitcoin. Blox is verder geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Het bedrijf is transparant, heeft een ijzersterke reputatie en goede klantenondersteuning. Blox is een prima app om mee te starten, maar er zijn een aantal nadelen op te noemen waardoor mensen gaan zoeken naar een alternatief. Wat zijn deze nadelen van de BLOX app?

Nadelen van de BLOX crypto app

Blox wallet? Het is geen volwaardige bitcoin en crypto wallet. Het is niet mogelijk om de app te gebruiken om te betalen met bitcoin. Het is ook niet mogelijk om bitcoin op te nemen. Het is puur bedoelt om zorgeloos euro’s om te wisselen voor bitcoin of een andere crypto van keuze die door Blox wordt bewaard. Dit is ideaal voor gebruikers die voorzichtig willen kennismaken met bitcoin en andere crypto's. Het is een zogenaamde custodial crypto wallet. Blox beheert alles en niets kan uit de app worden gestolen. De BLOX app kan vervolgens gebruikt worden om te handelen.

Blox trading? Toch, Blox is niet de beste crypto trading app voor professionele traders waarbij een fee van 1 % commissie wel gaat aantikken. De Blox app beschikt niet over de tools om professioneel te kunnen handelen met bitcoin en andere crypto’s. Voor de doorsnee gebruiker hoeft dit geen probleem te zijn. We raden onze lezers over het algemeen sterk af om te handelen in bitcoin en vooral andere crypto’s aangezien het risico groot is dat er flinke verliezen worden geleden. Op Bitcoin Visie raden we onze lezers aan om alleen bitcoin te sparen met een DCA-methode. Dit kan prima gedaan worden op de BLOX app, maar de gebruiker kan niet aan zijn bitcoin komen en alleen bitcoin weer verkopen voor euro’s. Dus, de app bijdraagt niet echt aan de adoptie van bitcoin.

Blox storingen. Verder heeft BLOX door de snelle groei en adoptie van de app in 2020 technische problemen en storingen gehad. Dit veroorzaakte veel frustraties bij gebruikers. De gebruikerservaringen van de BLOX app zijn dan ook verdeeld. Het is een relatief nieuwe crypto app. Er wordt hard gewerkt aan de verbetering van de app, de Blox app is in 2021 veel stabieler geworden en de ondersteuning is verder verbeterd. Echter, de handelscommissie van 1 % staat nog en een gebruiker kan nog steeds niet de aangekochte crypto's opnemen. Wat is dan een goed alternatief voor Blox?

Blox app alternatieven

Er zijn vele mogelijke alternatieven voor Blox te vinden in Nederland. Voor Nederlanders is het beste alternatief de Bitvavo beurs die over een zeer gemakkelijk te gebruik app beschikt die over een handelsomgeving beschikt die super makkelijk is voor beginners alsmede een professioneel handelsomgeving voor de ervaren trader. Deze kan Bitvavo verder combineren met de Cryptohopper trading bot.

De handelscommissie bij Bitvavo is zeer laag. Maximaal 0.25% zal er in rekening worden gebracht. Verder is de exchange architectuur opgezet volgens de beste maatstaven en verwerkt de Bitvavo exchange zonder problemen maandelijks voor zo’n 5 miljard euro in transacties.

Het nadeel van Bitvavo is dat niet alle populaire crypto’s zijn toegevoegd, waardoor het aanbod niet zo groot is als de grote internationale exchanges zoals Binance. Verder zakelijke rekeningen geen crypto kunnen oppakken. Het kan voor zakelijke gebruikers alleen worden gebruikt als een custodial echange.
Andere alternatieven in Nederland zijn duurder in gebruik en worden gebouwd door brokers.

Litebit is een goed alternatief voor Blox; maar is net zoals Blox ook een broker; en rekent zelfs hogere commissies. Kijk, Bitvavo is een exchange met een orderboek. Gebruikers kunnen gemakkelijk hun crypto's oppakken en de crypto's zijn op het Bitvavo platfom zelfs verzekerd opgeslagen. Ten slotte, verdienen Bitvavo gebruikers automatisch rente over hun crypto assets, dit is niet het geval op Blox. De Bitvavo app is gewoon het beste alternatief voor de Blox. Echte wilde traders die in een zee van coins willen traden met relatieve hoge handelsvolumes, kunnen als alternatief ook de Binance app eens evalueren.

Conclusie

Blox is een prima crypto app om mee te beginnen en wordt ontwikkeld door een uitstekend team. Echter, de app is vrij nieuw en nog onder ontwikkeling. Door de populariteit en verdere adoptie van de app zijn er nog kinderziektes in de onderliggende technologie die van invloed zijn op de stabiliteit waardoor er een BLOX storing kan optreden. Deze BLOX storingen zorgen voor slechte gebruikerservaringen en reviews. Echter in 2021 is de stabiliteit en kwaliteit van de Blox app sterk verbetert.

Blox zal met de tijd steeds beter worden. De verdere nadelen kunnen opwegen tot de voordelen. De belangrijkste voordeel is dat de Blox app iedereen ongeacht kennisniveau en technische vaardigheid in contact laat komen met de wereld van bitcoin en crypto's. Echter doordat de aangekochte crypto's niet kunnen worden gebruikt, draagt het niet echt bij aan daadwerkelijke adoptie. Het beste BLOX alternatief voor zowel een beginner als een meer eisende gebruiker of trader is de gewoon Bitvavo app. Bitvavo beschikt over de laagste commissie, verzekerde opslag, staking opties en een professioneel handelsplatform. Het nadeel van Bitvavo voor zakelijk gebruik is dat bedrijven hier nog niet hun bitcoin kunnen opnemen/storten naar een eigen wallet.

Voor meer informatie: