Het Nederlands alternatief voor Binance!

24-09-2020

Wat is een goed alternatief voor Binance?

Binance komt vaak in het nieuws. Het is immers wereldwijd de grootste en meest kapitaalkrachtige handelsbeurs voor alle mogelijke cryptovaluta en tokens. Binance investeert in alles wat los en vast zit; en voegt alle mogelijke opties toe waar een gebruiker mogelijk behoefte aan heeft. Inderdaad, op Binance kun je alles voor elkaar krijgen. Echter, de meeste Nederlanders hebben ruim voldoende aan alle toeters en bellen die de Bitvavo beurs in Amsterdam levert. De Binance beurs zit over veel te veel opties en mogelijkheden die de gebruikerservaring niet ten goede komt.

Laten we eens snel een lijstje opstellen van de belangrijkste features die de Binance beurs aanbiedt:

 • Crypto spot trading in de meest exotische tokens en crypto's.
 • Crypto basic spot en advanced maring trading met verschillende hefbomen.
 • Binance P2P-crypto marktplaats
 • Binance Crypto derivatives trading
 • Binance Crypto pools
 • Binance Crypto savings accounts
 • Binance Crypto staking accounts
 • Binance Crypto loans
 • Binance Liquid swap - eigen Uniswap-kloon
 • Binance NFT markt
 • Binance web3 wallet
 • Binance OTC desk

We kunnen zo een tijdje doorgaan, maar voor die personen die gewoon gemakkelijk Bitcoin willen kopen is dit echt te veel van het goede. Alleen om je weg te vinden in de handelsrekening neemt veel tijd in beslag. Het is dan ook niet vreemd dat vele beleggers en gebruikers zoeken naar een beter en gemakkelijker alternatief voor Binance. Verder is het sinds 2023 niet meer mogelijk voor inwoners van Nederland om een rekening aan te maken bij Binance.

Wat is het beste alternatief voor Binance?

Nederlanders hebben geluk. In Nederland wordt er al een paar jaar gewerkt aan een zeer gebruiksvriendelijke crypto exchange. Dit is de Bitvavo exchange met een kantoor in Amsterdam. Bitvavo integreert op een uitstekende manier de belangrijkste features waar gebruikers interesse voor hebben. Zo is het super eenvoudig om crypto's te staken met Bitvavo's Crypto Staking dienstverlening. Je kunt bij Bitvavo ook een rentevergoeding verdienen over je bitcoins of de bitcoins actief verhandelen op een mooie professionele handelsomgeving met alle toeters en bellen die je ook op Binance kunt vinden. Bitvavo beschikt ook nog eens over een verzekering. Dat heeft Binance niet. Verder kan de goed ontwikkelde crypto trading bot van Crypto Hopper gekoppeld worden aan de Bitvavo exchange om automatisch de handel te verzorgen.

Mocht Bitvavo eens door een hacker worden overtroefd, dan is er een verzekering die voor meer dan 230 miljoen dollar de schade dekt. Deze verzekering wordt alleen versterkt aan die exchanges die voldoen aan de strengste veiligheidsvereisten. Ben je op zoek naar een makkelijker en ook veiliger alternatief voor Binance? Blijf dan dicht bij huis en test eens de dienstverlening van Bitvavo. Voor meer informatie:

Hoe zit het dan met Coinmerce en Blox als Binance alternatieven?

Zeker, Coinmerce en Blox zijn twee bekende aanbieders van crypto activa in Nederland. Echter, dit zijn voornamelijk brokers en geen exchanges met een eigen orderboek. Coinmerce heeft recentelijk een eigen USDT crypto exchange, maar heeft nog weinig tractie. Blox is een custodial beleggingsapp die vooral geschikt is voor een twijfelende, niet-technische beginner. Twee nieuwe verfrissende artikels die we hebben gevonden over dit onderwerp zijn de volgende: