Tezos Futures XTZ Trading

27-09-2020

Tezos futures zijn termijncontracten en zijn verhandelbare contracten inzake de koop (long) of verkoop (short) van de onderliggende waarde van de cryptomunt van Tezos XZT, waarbij de levering op termijn plaats zal vinden.

De beginselen van Tezos Futures:

tezos xtz futures trading

De koper en verkoper gaan een verplichting aan. Futures zijn ontwikkeld geworden voor grondstoffen, maar zijn zeer populair om te verhandelen voor valuta’s en crypto’s zoals XTZ.

Het handelen in Tezos futures aangaande XTZ kan worden gedaan met behoorlijke hefbomen. Het is daarom niet vreemd dat er een borg moet worden gesteld (de marge).  Het handelen in Tezos futures is erg riskant. Toch, door een goede afstemming op de onderliggende waarde zijn futures echter ook defensief in te zetten. Wil je geen risico nemen met je XTZ vermogen, is het misschien een beter idee om deze te staken. Voor meer informatie: Tezos Staking.

Waar kan ik het beste met Tezos XTZ Futures handelen?

Tezos termijncontracten zijn verhandelbaar op de betere gespecialiseerde cryptocurrency derivatives trading platforms van BitMEX, FTX en en Binance. Vooral FTX valt hierop aangezien ze originele termijncontracten hebben ontwikkeld zoals de leveraged tokens voor Tezos.

Tezos XTZ futures

Zo kun je er meteen gaan voor een 3X Short Tezos Token (XTZBEAR) of juist 3X Long gaan voor het kiezen van de Tezos Token (XTZBULL) zonder dat je een marge ter beschikking hoeft te stellen. Natuurlijk is er ook een eeuwigdurende termijncontract voor Tezos, de XTZ-PERP.

Voor meer informatie bezoek een van de volgende bitcoin futures trading platforms:

  • FTX  – Taker 0.070% / maker 0.020% fees
  • Binance – Taker 0.0900% / maker 0.1000% fees
  • Bitmex  – Taker 0.075% / maker 0.025% fees
  • ByBit – Taker 0.075% / maker 0.025% fees

Gerelateerde artikels: