Verkenning van de Synergie van AI en Bitcoin: Een Toekomst van Digitale BTC Financiën

01-12-2023

In dit artikel duiken we dieper in op de synergie die er is tussen de ontwikkeling van AI en Bitcoin en wat dit betekent voor de toekomst van financiën. We eindigen dit artikel met een reeks video interviews van bekende analisten (o.a. Jeff Booth, Preston Pysh..) over wat Bitcoin en AI te bieden hebben voor onze toekomst!

Introductie: De toekomst van financiën is niet alleen digitaal; het wordt ook steeds intelligenter. Met de opkomst van Kunstmatige Intelligentie (AI) staat ons een nieuw tijdperk van financiële transacties en investeringen te wachten. Een belangrijke speler in deze transformatie is Bitcoin, de baanbrekende cryptocurrency. Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, heeft een overtuigende voorspelling gedaan: AI zal Bitcoin kiezen als zijn standaardvaluta. In deze blogpost gaan we in op de redenen achter deze voorspelling en verkennen we hoe de symbiose van AI en Bitcoin ons financiële landschap kan herdefiniëren.

AI's Rol in Bitcoin Onderzoek:

AI is al begonnen zijn stempel te drukken op het gebied van Bitcoin-onderzoek. De mogelijkheden om algemene informatie te verstrekken, leerervaringen te verbeteren en gegevens te organiseren, zijn van onschatbare waarde. Het Bitcoin-netwerk en de blockchain-technologie, met hun inherente activa, BTC, zullen aanzienlijk profiteren van AI's betrokkenheid. Hoewel AI uitdagingen kent zoals beperkte middelen en potentiële misinformatie, zijn de positieve aspecten van deze samenwerking veelbelovend​​.

Blockchain Transparantie: Het Ruggenmerg van Bitcoin:

In het hart van Bitcoin's aantrekkingskracht voor AI-toepassingen ligt de blockchain-technologie. Dit gedecentraliseerde en transparante openbare grootboek is een gamechanger. Het zorgt ervoor dat alle Bitcoin-transacties openlijk worden geregistreerd, waardoor een omgeving van vertrouwen en verantwoordelijkheid wordt gecreëerd die ideaal is voor de integratie van AI​​.

Waarom AI Een Digitale Valuta Nodig Heeft:

Volgens Hayes zal de operationele behoefte van AI het van nature naar een digitale valuta zoals Bitcoin leiden. AI-systemen vereisen een betrouwbaar, geautomatiseerd en constant beschikbaar betalingssysteem om essentiële middelen zoals data en computerkracht te verkrijgen. Traditionele banksystemen, met hun beperkingen en uitvaltijd, kunnen simpelweg niet aan deze behoeften voldoen. Daarentegen komt Bitcoin, met zijn 24/7 beschikbaarheid en automatisering, naar voren als de perfecte oplossing​​.

Bitcoins Weerstand Tegen Censuur:

Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van Bitcoin voor AI is de weerstand tegen censuur. De gedecentraliseerde aard van Bitcoin zorgt ervoor dat geen enkele entiteit de regels willekeurig kan dicteren of wijzigen. Dit is cruciaal voor AI, die buiten de reikwijdte van menselijke rechtssystemen werkt. Het transparante en democratische proces van regelwijzigingen in het Bitcoin-netwerk sluit goed aan bij de operationele ethos van AI​​.

Bitcoins Waardestabiliteit:

Stabiliteit in waarde is een ander sleutelaspect dat Bitcoin geschikt maakt voor AI. In tegenstelling tot fiatvaluta's of goud, die kunnen worden beïnvloed door centrale entiteiten, wordt de waarde van Bitcoin bepaald door zijn beperkte voorraad en zijn directe relatie met de elektriciteit die wordt gebruikt bij het minen. Deze unieke eigenschap van Bitcoin zorgt voor een stabiele waardering in de loop van de tijd, wat essentieel is voor de energiebehoeften van AI​​​​.

Conclusie over Bitcoin & AI:

Het snijpunt van AI en Bitcoin opent een wereld van mogelijkheden. De behoefte van AI aan een transparante, betrouwbare en censuurbestendige valuta sluit perfect aan bij de eigenschappen van Bitcoin. Terwijl we vooruitkijken, staat de samenwerking tussen AI en Bitcoin klaar om deze visie te verwerkelijken.

Gerelateerde video interviews over Bitcoin & AI

Jeff Booth over Bitcoin & AI en technologische vooruitgang

Jeff Booth heeft als high-tech entrepreneur en bekende bitcoiner een uitgesproken visie over Bitcoin & AI. Technologische vooruitgang is deflatoir en vereist een deflatoire, censuurbestendige, absoluut schaarse en on-vervalsbare valuta om verder te ontwikkelen. Hieronder is een goed interview tussen Preston Pysh en Jeff Booth over Bitcoin & AI.

Bitcoin University - Bitcoin is money for AI

Breedlove in gesprek met Svetski over AI en Bitcoin:

Guy Swan over Bitcoin, AI en de toekomst...

Bitcoin as a hedge against AI?

Genoeg inspiratie om je eens te verdiepen in hoe AI en Bitcoin de toekomst van technologie en financiën volledig gaan veranderen. Heb jij al bitcoin gekocht?

Bezoek de beste crypto exchange van Nederland en Europa: Bitvavo in Amsterdam. Een recente en goede review over deze exchange kun je hier vinden: Bitvavo Review 2024.

Wil je niet bitcoin kopen op een exchange, maar via een ETF? Lees dan het volgende artikel:

Bron: Decrypt